Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Εκτός ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι - υποψήφιοι στις εκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκτός ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι - υποψήφιοι στις εκλογές

Ορισμένοι είχαν πετύχει ίσως εκείνη την εκπομπή προ ημερών, με τον Κώστα Αρβανίτη, στην ΕΡΤ1, να σηκώνεται και να παραδίδει την καρέκλα του στον αέρα, να χαιρετάει τους τηλεθεατές και να αποχωρεί από το στούντιο, όταν στη διάρκεια εκείνης της εκπομπής ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του στην Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό έλεγε η συνείδηση του Κώστα Αρβανίτη και η πολιτική του παιδεία, αυτό έκανε. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ2 Βίκυ Φλέσσα, η οποία συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή της Ν.Δ. Η Βίκυ Φλέσσα, γνωστή από την παρουσίαση της εκπομπής συνεντεύξεων «Στα Άκρα», διαμαρτύρεται, με ανάρτησή της στο fb, για την απόφαση της ΕΡΤ να διακόψει τη μετάδοση της εκπομπής της, συγκεκριμένα δύο μαγνητοσκοπημένων συνεντεύξεων, καθώς, όπως λέει, η εκπομπή «δεν είναι πολιτική ούτε έχει περιεχόμενο ευρωπαϊκά θέματα». Η Β. Φλέσσα ενημερώνει ότι υπάρχουν μαγνητοσκοπημένες ήδη συνολικά εννέα εκπομπές συνεντεύξεων και αναφέρει ότι δεν έλαβε απάντηση από την ΕΡΤ εάν θα προβληθούν μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Απαντώντας με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ αναφέρει ότι το μέτρο διακοπής εμφάνισης των δημοσιογράφων που συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές, αφορά όλους και όχι μόνο τη Β. Φλέσσα. Η ΕΡΤ αναφέρει:

«Είναι αυτονόητο ότι όσοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ -είτε ανήκουν στο τακτικό προσωπικό της είτε είναι εξωτερικοί συνεργάτες- έχουν επίσημα ανακοινωθεί ως υποψήφιοι στις ευρωεκλογές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν μπορούν να παρουσιάζουν εκπομπή, βάσει των όσων προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Αυτό ακριβώς συνέβη μεταξύ άλλων και με τους κ.κ. Αρβανίτη, Μπούρα και Φλέσσα.

Η ΕΡΤ ευχήθηκε και εύχεται καλή επιτυχία στους δημοσιογράφους της που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι / υποψήφιες στις εκλογές. Όπως κάθε άλλος υποψήφιος, θα φιλοξενούνται και αυτοί / αυτές σε εκπομπές της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον νόμο και γενικότερα τους κανόνες για τη διαφύλαξη της πολιτικής πολυφωνίας. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι υποβολιμαία και κακόπιστη».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL