Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την τηλεοπτική διαφήμιση

«Ζήτημα μερικών εβδομάδων» είναι η ίδρυση της εταιρείας Ηλεκτρονικής Διάθεσης Τηλεοπτικού Διαφημιστικού Χρόνου διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) Γρηγόρης Αντωνιάδης,...

«Ζήτημα μερικών εβδομάδων» είναι η ίδρυση της εταιρείας Ηλεκτρονικής Διάθεσης Τηλεοπτικού Διαφημιστικού Χρόνου διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) Γρηγόρης Αντωνιάδης, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποστήριξη της λειτουργίας του νέου συστήματος, όπως συμπλήρωσε, είναι ήδη έτοιμη.

Σύμφωνα με τον Γ. Αντωνιάδη, πρόκειται για ανώνυμη εταιρεία, το Δ.Σ. της οποίας θα απαρτίζεται, σύμφωνα με τον νόμο, από εκπροσώπους των διαφημιζομένων (ΣΔΕ), των διαφημιστών (ΕΔΕΕ) και των τηλεοπτικών σταθμών (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Η πλατφόρμα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου θεσμοθετήθηκε πριν από δύο χρόνια και τροποποιήθηκε πριν από έναν χρόνο. Στόχος είναι η διαφάνεια στις συναλλαγές του τριγώνου διαφημιζομένων - διαφημιστικών εταιρειών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς θα δηλώνονται τα διαφημιστικά "πακέτα", έτσι ώστε να περιοριστούν οι "επιστροφές" (year end bonus) και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, αλλά και να αποδίδονται τα νόμιμα έσοδα του Δημοσίου.

Α.Γ.Ν.

Δείτε όλα τα σχόλια