Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας

Η νύχτα του Σαν Λορέντζο

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΤ2, 23.30

Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ

Λυρικό αντιπολεμικό δράμα, παραγωγής Ιταλίας 1982, σε σκηνοθεσία των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι. Τη νύχτα του Σαν Λορέντζο, τη νύχτα που πέφτουν τ’ αστέρια και οι ευχές γίνονται πραγματικότητα σύμφωνα με την ιταλική λαϊκή παράδοση, στην εποχή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, μια ομάδα αγροτών ενός χωριού της Τοσκάνης συγκρούστηκε με τους Ναζί στην εξοχή. Μια ομάδα κατοίκων ενός χωριού της Τοσκάνης, αποφασίζουν να φύγουν από τον τόπο τους όταν μαθαίνουν ότι οι Ναζί σκοπεύουν να τον βομβαρδίσουν, ενώ οι Αμερικανοί καταφθάνουν για να τους απελευθερώσουν. Οι χωρικοί ξεκινούν μια οδύσσεια, ταξιδεύοντας στην ιταλική επαρχία ώσπου να ενωθούν με τους Παρτιζάνους και τους Συμμάχους, που φαίνεται να επικρατούν στον πόλεμο.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, στο χωριό Σαν Μινιάτο, της Τοσκάνης, στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Η ιστορία παρέμεινε στις μνήμες των κατοίκων του χωριού, χαράχτηκε στην ντόπια λαϊκή παράδοση και συνδέθηκε με την έναστρη νύχτα, οπότε και επιτελέστηκε η θηριωδία των Ναζί. Πρωταγωνιστούν: Ομέρο Αντονούτι, Μαργκαρίτα Λοζάνο, Κλαούντιο Μπιγκάλι.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ3, 22.30

ΚΟΛΥΜΠΑ, ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΨΑΡΑΚΙ, ΚΟΛΥΜΠΑ

Κομεντί γαλλικής παραγωγής 2013. Η Παριζιάνα Λιλά, παρότι κόρη γνωστής ζωγράφου, χαράζει τον δικό της δρόμο στον χώρο των εικαστικών. Παρά τις μητρικές ενστάσεις, φεύγει για Νέα Υόρκη. Ενώ πασχίζει να βρει μια γκαλερί που θα δεχτεί την τέχνη της, γνωρίζει τον Λίγουαρντ, έναν αντεργκράουντ μουσικό και πατέρα μιας πολύ απαιτητικής ανήλικης κόρης. Παίζουν: Λολά Μπεσίς, Ρούμπεν Αμάρ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ OPEN, 21.00

ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΘΡΥΛΟΣ

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2007, με τους Γουίλ Σμιθ, Άλις Μπράγκα, Τσάρλι Τάχαν. Ο Ρόμπερτ Νέβιλ, λαμπρός επιστήμονας, προσπαθεί να περιορίσει ένα θανατηφόρο ιό, που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους. Για έναν περίεργο λόγο δεν έχει μολυνθεί από τον ιό, είναι ο τελευταίος επιζών στη Ν. Υόρκη, ίσως και στον κόσμο, και ζει με μοναδική συντροφιά τον αγαπημένο του σκύλο Σαμ. Για τρία χρόνια, στέλνει συνεχώς ραδιοφωνικά μηνύματα, προσπαθώντας να βρει άλλους επιζώντες.

 

ΤΡΙΤΗ STAR, 22.50

Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Περιπέτεια παραγωγής 2013, με τους Κόλιν Φάρελ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Νούμι Ραπάς. Τα μέλη της συμμορίας του Βίκτορ δολοφονούνται ένα προς ένα, ενώ δέχεται συνεχώς απειλητικά μηνύματα. Τυχαία γνωρίζει την Μπέατρις, μια μυστηριώδη Γαλλίδα, που ζει με τη μητέρα της απέναντι από το διαμέρισμά του. Η έλξη του συνεχώς αυξάνεται, θα ανακαλύψει όμως ότι δεν είναι αυτή που φαίνεται, αλλά ένα θύμα, που αναζητά εκδίκηση και χρειάζεται τη βοήθειά του.

 

ΠΕΜΠΤΗ ΕΡΤ3, 20.00

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΩΓΗ

Γλυκόπικρο δράμα, παραγωγής Νορβηγίας 2014, σε σκηνοθεσία Γουναρ Βικενε. Μετά από 40 χρόνια, η υγιής επιχείρηση πώλησης επίπλων του Χάρολντ είναι σε πτώχευση, όταν η αλυσίδα ΙΚΕΑ αποφασίζει να ανοίξει ένα νέο υπερκατάστημα ακριβώς δίπλα του. Πάνω στον θυμό και την απελπισία του, ο Χάρολντ αποφασίζει να πάει στη Σουηδία για να απαγάγει τον ίδιο τον ιδρυτή του ΙΚΕΑ, τον Ingvar Kamprad. Παραδόξως, πέφτει ακριβώς πάνω του.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΡΤ2, 23.45

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ

Δραματική κομεντί - θρίλερ, συμπαραγωγής Αργεντινής - Ισπανίας 2014, του Νταμιάν Σιφρόν. Η ανισότητα, η αδικία, οι απαιτήσεις γύρω, προκαλούν άγχος και κατάθλιψη. Ενίοτε, ορισμένοι ξεσπούν. Η ταινία περιγράφει ανθρώπους που περνούν το λεπτό όριο από τον πολιτισμό στη βαρβαρότητα. Η προδοσία ενός εραστή, η αναδρομή στο καταπιεσμένο παρελθόν, ακόμη κι ο εκνευρισμός ενός οδηγού, μπορούν να οδηγήσουν στην παραφροσύνη και την ένοχη απόλαυση τού να χάνεις τον έλεγχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL