Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Δεν μειώνει μισθούς ο "Ελεύθερος Τύπος"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν μειώνει μισθούς ο "Ελεύθερος Τύπος"

Δεν πρόκειται να προχωρήσει στη μείωση των αποδοχών των δημοσιογράφων, διαβεβαίωσε η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» στη διάρκεια τριμερούς συνάντησης με την ΕΣΗΕΑ και το υπουργείο Εργασίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από την ιδιοκτησία του «Ελεύθερου Τύπου», η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Όπως έκανε γνωστό η ΕΣΗΕΑ, η εργοδοσία της εφημερίδας δεσμεύθηκε ότι θα «παγώσει» την πρόταση προς τους εργαζόμενους για μείωση των καταβαλλομένων αποδοχών και ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια εις βάρος των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι πρόθεση ήταν να μειώσει τους μισθούς των δημοσιογράφων στα κατώτατα νόμιμα επίπεδα για ανειδίκευτο προσωπικό, δηλαδή στα... 586 ευρώ τον μήνα.

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με την εργοδοσία της εφημερίδας «Star Press», η οποία δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει εγκαίρως στους εργαζόμενους το δώρο του Πάσχα και θα καταθέσει πρόγραμμα αποπληρωμής των τριών οφειλομένων μισθών, ενώ θα καταβάλλει οπωσδήποτε ένα μισθό κάθε μήνα, δηλαδή τα αυτονόητα δεδουλευμένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL