Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Απόφαση ΕΣΡ για "λουκέτο" σε πέντε κανάλια της Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απόφαση ΕΣΡ για "λουκέτο" σε πέντε κανάλια της Θεσσαλονίκης

Οι συνέπειες της ψηφιακής μετάβασης της περιόδου Σαμαρά - Βενιζέλου που επέβαλε το μονοπώλιο της Digea και τη σύμβαση - λαιμητόμο για τα περιφερειακά κανάλια που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ύψος του ενοικίου εμφανίζονται ανάγλυφα σήμερα: με απόφαση του το ΕΣΡ ανακαλεί τις άδειες λειτουργίας πέντε περιφερειακών σταθμών της κεντρικής Μακεδονίας, καθώς εκπέμπουν εκτός Digea, με δικά τους μέσα.

Η απόφαση αφορά τους σταθμούς της Θεσσαλονίκης «Η Γνώμη του Πολίτη», «Πέλλα TV», «Euro Channel», «Εγνατία» και «Time Channel», οι οποίοι το 2013 είχαν αρνηθεί να υπογράψουν τη σύμβαση με την Digea και εξακολούθησαν μέχρι σήμερα να εκπέμπουν ψηφιακό σήμα από δική τους πλατφόρμα και εκτός φάσματος, από τους μη αδειοδοτημένους διαύλους 50 και 51. Σημειώνεται ότι σοβαρότατα προβλήματα που αφορούν το ύψος του «ενοικίου» στην Digea έχουν διατυπώσει οι περισσότεροι περιφερειακοί σταθμοί (συνολικά υπολογίζονται 95 σε όλη τη χώρα), ορισμένοι μάλιστα έχουν οδηγηθεί και σε «λουκέτο» λόγω αδυναμίας πληρωμής της μετάδοσης.

Την «παραφωνία» των πέντε της Θεσσαλονίκης έρχεται να αποκαταστήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ανακαλεί τις βεβαιώσεις νομίμου λειτουργίας των παραπάνω σταθμών, δηλαδή τους επιβάλλει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Η απόφαση του ΕΣΡ ελήφθη μετά από ανάλογη απόφαση που είχε πάρει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προ καιρού, επιβάλλοντας και σχετικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΕΣΡ Ρ. Μορώνη, απαγορεύεται οι σταθμοί να εκπέμπουν εκτός νόμιμου φάσματος δηλαδή εκτός Χάρτη Συχνοτήτων.

Οι σταθμοί αναμένεται να προσφύγουν εκ νέου στο ΕΣΡ με αίτημα επανεξέτασης και στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρώσουν την απόφαση του Συμβουλίου.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL