Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C24.6°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.9°C
3 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C23.3°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C24.1°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
3 BF 31%
Εκτός ΕΡΤ η Χρυσή Αυγή και στην προεκλογική περίοδο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκτός ΕΡΤ η Χρυσή Αυγή και στην προεκλογική περίοδο

Τη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, αναφορικά με την υποχρέωση της ΕΡΤ να μεταδίδει εκδηλώσεις και δηλώσεις όλων των κομμάτων, μεταξύ αυτών και της Χρυσής Αυγής, «γεγονός που αυτόματα τη μεταμορφώνει σε μέσο διάδοσης μιας ιδεολογίας που έχει ως πυρήνα τα ρατσιστικά και μισάνθρωπα προτάγματα του ναζισμού» ζητά με επιστολή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η παρέμβαση της ομοσπονδίας στον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και στα κόμματα, πραγματοποιείται εν όψει των εκλογών, προκειμένου η ΕΡΤ να μην διαδίδει στο τηλεοπτικό κοινό -στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου και του δημοκρατικού της καθήκοντος- τα «ρατσιστικά, μισάνθρωπα και φασιστικά προτάγματα της Χ.Α.».

Όπως σημειώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ο πρόεδρος της Βουλής καλείται να τοποθετηθεί δημόσια «και από τη θέση ευθύνης που σας δίνει το σύνταγμα, σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις των τηλεοπτικών καλύψεων των κομμάτων κατά τις προεκλογικές περιόδους, μέσω της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής της Βουλής». Συμπληρώνει επίσης ότι ζητείται μια αντίστοιχη απόφαση για τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη με εκείνη που έλαβε ο ίδιος ο πρόεδρος, με την οποία ορθώς αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή από τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL