Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Οι δημοσιογράφοι δεν εκφοβίζονται"

ΕΣΗΕΑ για τη διάρρηξη στο "Documento"

Παρέμβαση για τη διάρρηξη στα γραφεία της εφημερίδας "Documento" τα ξημερώματα του Σαββάτου 9 Μαρτίου πραγματοποίησε με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Η Ένωση Συντακτών ζητεί από όλες τις αρμόδιες αρχές να ξεδιαλύνουν αμέσως την υπόθεση της διάρρηξης στα γραφεία της εφημερίδας «Documento». Όπως αναφέρει, «δεν γνωρίζουμε τους λόγους της διάρρηξης. Εάν, όμως, πρόκειται για κάποιου είδους 'μήνυμα', η απάντησή μας είναι ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν εκφοβίζονται από κανέναν. Χρέος τους είναι η αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού και αυτό θα συνεχίσουν να πράττουν αγνοώντας συμφέροντα και απειλές».

Ενωρίτερα με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο "Documento" σημείωναν: "Οι ζημιές που προκλήθηκαν δεν ήταν εκτεταμένες. Μάλιστα ήταν τόσο επουσιώδεις, που εύλογα μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι δεν επρόκειτο για 'κανονική' διάρρηξη, σε συνδυασμό με τη χρονική συγκυρία στην οποία έλαβε χώρα".

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Το φύλλο που κυκλοφόρησε την ίδια ημέρα είχε κύριο θέμα την τεκμηριωμένη εμπλοκή υπαλλήλων και συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη με υποθέσεις που απασχολούν τη Δικαιοσύνη». "Μέσω της ιστοσελίδας του Ολυμπιακού μάθαμε ότι είμαστε οι 'πρόθυμοι της δημοσιογραφικής υποκουλτούρας' που κατασκευάζουμε 'διώξεις και ενόχους'. Μάθαμε, επίσης, ότι παίρνουμε μέρος σε 'εγκληματικές μεθοδεύσεις' επειδή δημοσιεύσαμε το γεγονός πως 'αυλικοί' του εμπλέκονται σε πέντε ποινικές υποθέσεις: α) Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του διαιτητή Τζήλου. β) Απαγωγή δημοσιογράφου από το ξενοδοχείο Hilton. γ) Υπόθεση 'Noor 1'. δ) Στημένα ποδοσφαιρικά ματς. ε) Παραδικαστικό με 'δικούς μας εισαγγελείς'. Όσα δημοσιεύουμε είναι απόρροια ρεπορτάζ, το οποίο στηρίζεται μεταξύ άλλων και σε στοιχεία που έχουν συλλέξει οι δικαστικές αρχές».

 

Δείτε όλα τα σχόλια