Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Συνάντηση Κρέτσου - ΕΣΡ - Σωματείων για τα εργασιακά στους Ρ/Τ σταθμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση Κρέτσου - ΕΣΡ - Σωματείων για τα εργασιακά στους Ρ/Τ σταθμούς

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος καλεί σε συνάντηση τους εκπροσώπους της ΕΤΙΤΑ (τεχνικοί τηλεόρασης), ΕΤΕΡ (τεχνικοί Ραδιοφωνίας), καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των εργασιακών σχέσεων στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς και ιδίως εάν τηρείται η εργατική και ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία. Η συνάντηση έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, με ταχύτατες διαδικασίες, το Συμβούλιο της Επικρατείας εισήγαγε προς συζήτηση αίτηση ακυρώσεως της ΕΙΙΡΑ (Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφώνων Αττικής), κατά του υπουργείου Εργασίας.

Η ΕΙΙΡΑ ζητά να ακυρωθεί διάταξη που περιλαμβάνεται στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ ιδιοκτητών ραδιοφώνου (ΕΙΙΡΑ) και τεχνικών Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) η οποία προβλέπει ότι η ΣΣΕ επεκτείνεται και στα μή μέλη της ΕΤΕΡ και σε όλους τους τεχνικούς σε όλη τη χώρα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσφυγή της ΕΙΙΡΑ κατατέθηκε μόλις τον Δεκέμβριο του 2018 και εισήχθη στο ΣτΕ σε διάστημα μόλις τριών μηνών για συζήτηση επί της ουσίας. Στο ΣτΕ θα παραβρεθούν και θα παρέμβουν υπέρ του νόμου, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και η ΕΤΕΡ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL