Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Παιδεραστία στον ΣΚΑΪ: / "Το θέμα μιλάει μόνο του"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παιδεραστία στον ΣΚΑΪ: / "Το θέμα μιλάει μόνο του"

Εκπομπή «Σήμερα», ΣΚΑΪ, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, ώρα 6.42 π.μ., ανάγνωση πρωτοσέλιδων των εφημερίδων. Φτάνουν στο λευκό πρωτοσέλιδο της "Αυγής" για το θέμα της καταδίκης Γεωργιάδη για εκμετάλλευση θυμάτων εμπορίας και ιδού ο διάλογος των παρουσιαστών:

Εκείνος: "Η 'Αυγή' έχει σήμερα ένα απ' τα παλιά κόλπα που κάναμε στον Τύπο (ζουμ στο πρωτοσέλιδο). Μια μαύρη σελίδα, ένα τεράστιο γιατί, ένα ερωτηματικό σκέτο. Η εφημερίδα έχει επιλέξει αυτή την τακτική (διαβάζει τίτλο, υπέρτιτλο). Αναφέρεται στο θέμα του Νίκου Γεωργιάδη, στην καταδίκη αυτού του ανθρώπου, την αναφέραμε βέβαια χθες, όμως η εφημερίδα θέλει να πάρουμε μια σημαία και να βγούμε αλαλάζοντας εδώ στο Φάληρο και να τρέχουμε πάνω - κάτω στην παραλιακή. Τις ειδήσεις τις έχουμε πει. Τις είπαν και όλα τα μέσα, στον βαθμό που ο καθένας θέλει να δώσει την έκτασή του. Η κάθε εφημερίδα, το κάθε μέσο, δίνει το βάρος που πιστεύει στα θέματα, όπως το μέσο τα βλέπει. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο".

Εκείνη: "Εγώ αναρωτιέμαι πόσο περισσότερο βάρος μπορείς να δώσεις σε μια υπόθεση και στην καταδίκη ενός πρώην βουλευτή για παιδεραστία. Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί, δεν υπάρχει κάτι χειρότερο".

Εκείνος: "Ακριβώς. Μόνο να πεις αυτη την είδηση έχει ένα τεράστιο βάρος η ίδια: Καταδικάστηκε ένας πρώην βουλευτής για παιδεραστία. Σε 28 μήνες φυλακή. Πρωτοδίκως, ξεπρωτοδίκως δεν έχει σημασία".

Εκείνη: "Μιλάμε για ό,τι χειρότερο. Έχεις δεν έχεις παιδιά, αναγνωρίζεις ότι είναι ό,τι χειρότερο".

Εκείνος: "Βέβαια. Τι άλλο να πούμε, δεν καταλαβαίνω".

Με άλλα λόγια: α) Μείναμε άφωνοι. Σπίτσλες. Δεν υπάρχουν λόγια. β) Η είδηση είναι από μόνη της "δυνατή", τι να προσθέσουμε εμείς; Είναι αυτό που λέμε "το πράμα μιλάει μόνο του". Σαλεύει.

Βέβαια, δεν λέει ότι ο πρώην βουλευτής είναι πρώην της Ν.Δ. Επίσης δεν αναφέρονται οι προσπάθειες συγκάλυψης από στελέχη της Ν.Δ. Η προσπάθεια να μείνει έξω από το συμβάν η Νέα Δημοκρατία είναι φανερή.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL