Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Κανάλια: Κι όμως, πληρώνουν τα πρόστιμα Τη διαδεδομένη αντίληψη ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί τελικά δεν πληρώνουν τα πρόστιμα που τους επιβάλλει το ΕΣΡ αντικρούει το ίδιο το ΕΣΡ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ανεξάρτητη αρχή, τα κανάλια καταβάλλουν τουλάχιστον το 80% των προστίμων που τους επιβάλλονται. Τα στοιχεία λένε ότι την περίοδο από το 2002 έως το 2017 το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 52 εκατ. ευρώ και από αυτά έχουν πληρωθεί στα δημόσια ταμεία τα 42 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα είτε εκκρεμούν στα δικαστήρια είτε έχουν ακυρωθεί.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην εκπομπή «Focus» με τον Πάνο Χαρίτο, απόψε το βράδυ, στις 11 μ.μ., στην ΕΡΤ1. Καλεσμένοι στο στούντιο επίσης οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Ριζούλης και Δημήτρης Τερζής.

Σήμερα για άδεια ο Μαρινάκης Σήμερα λήγει η προθεσμία της προκήρυξης και αναμένεται να καταθέσει τον φάκελο υποψηφιότητάς του για τηλεοπτική άδεια (πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου) η εταιρεία του Β. Μαρινάκη. Ο επιχειρηματίας ήταν ο μόνος που έδειξε ενδιαφέρον να διεκδικήσει μία από τις δύο άδειες που προκήρυξε το ΕΣΡ. Άλλη υποψηφιότητα δεν αναμένεται. Η απόφαση για την έκδοση της άδειας αναμένεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις από το ΕΣΡ, τον Μάιο.

Επιστολή στον ΕΦΚΑ σχετικά με τις εισπράξεις του καταργηθέντος αγγελιόσημου απέστειλαν οι ενώσεις δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων του Τύπου, οι οποίες δικαιούνται μέρος του. Οι ενώσεις σημειώνουν ότι τελευταία φορά καταβλήθηκαν ορισμένα ποσά τον Νοέμβριο 2017 και ζητούν να μάθουν την πορεία των εισπράξεων περαιτέρω, καθώς «αποτελεί ουσιώδη πόρο χρηματοδότησης των ενώσεών μας» όπως αναφέρεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL