Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Συσπείρωση κρούει τον κώδωνα

Τα fake news, οι απειλές κατά ΜΜΕ και η υποχρέωση των θεσμικών οργάνων

Καμπανάκι στην ΕΣΗΕΑ κρούει η Συσπείρωση Δημοσιογράφων -Δούρειος Τύπος, τόσο για το φαινόμενο των fake news, όσο και για τις απειλές κατά εφημερίδων που εκστομίζονται από δημοσιογράφους.

Με ανακοίνωσή της η Συσπείρωση εντοπίζει τα φαινόμενα δήθεν δημοσιογραφικών αποκαλύψεων αλλά και απειλών κατά ΜΜΕ και καλεί τα θεσμικά όργανα του δημοσιογραφικού κλάδου να παρέμβουν. Συγκεκριμένα σημειώνει:

«Το τελευταίο διάστημα η κοινή γνώμη γίνεται μάρτυρας ενός ακραίου δημοσιογραφικού λόγου, που έχει σαν στόχο όχι μόνο την κατασυκοφάντηση ή τη δυσφήμηση των πολιτικών αντιπάλων αλλά και την εξόντωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία δεν είναι της αρέσκειας των εκφωνούντων τις έμμεσες ή άμεσες απειλές.

Στις 'δημοσιογραφικές αποκαλύψεις' για τη 'διάσωση του Τσίπρα από ΟΥΚάδες στις Μαλδίβες' και στις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για 'την προδοσία της Κύπρου' ήρθαν να προστεθούν οι απειλές για 'το τανκ που θα μπουκάρει στην ΕΡΤ' και οι προφητείες - έμμεσες απειλές 'για την 'Αυγή', την 'Εφημερίδα των Συντακτών', το 'Documento', που θα ζήσουμε να τις θυμόμαστε' όταν η Ν.Δ. αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, σε μια δύσκολη στιγμή για τους ανθρώπους του Τύπου και των ΜΜΕ εμφανίζονται δημοσιογραφικές φωνές που ενοχλούνται από την πολυφωνία και τον πλουραλισμό και 'εύχονται' τη διακοπή της κυκλοφορίας 'μη αρεστών' εφημερίδων και συνεπακόλουθα την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος καταδικάζει τέτοιου είδους τοποθετήσεις που διχάζουν τον δημοσιογραφικό κόσμο και απειλούν την ελευθερία της έκφρασης και την πολυφωνία. Θεωρεί ότι ο φανατικός δημόσιος λόγος και η πλημμυρίδα των fake news πρέπει να απασχολήσουν τα θεσμικά όργανα του κλάδου στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της αξιοπιστίας των ΜΜΕ και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας».

Δείτε όλα τα σχόλια