Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Εγκλωβισμένος ο ΣΚΑΪ στην ψυχαγωγία των ριάλιτι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εγκλωβισμένος ο ΣΚΑΪ στην ψυχαγωγία των ριάλιτι

Εγκλωβισμένος στη μέγγενη των ριάλιτι, θύμα της "επιτυχίας" του "Survivor" δύο χρόνια πριν, εμφανίζεται ο ΣΚΑΪ στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σαιζόν, καθώς αποκαλύπτεται ότι η μέχρι πρότινος "χρυσή" συνταγή δεν αποδίδει. Τόσο το "Survivor Ελλάδα- Τουρκία", στο οποίο έχει "επενδυθεί" όλο το prime time, συν ωριαία εκπομπή ανασκόπησης, όσο και το "Power of Love" -τρεις ώρες καθημερινά- δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, γεγονός που οδηγεί σε σκέψεις για αλλαγές: από "ενίσχυση" με πιο σκληρά στοιχεία ριάλιτι μέχρι και κατάργηση.

Οι επιδόσεις τηλεθέασης για το "Survivor Ελλάδα - Τουρκία" μόλις φτάνουν το 14%, όταν το πρώτο "Survivor"- φαινόμενο ξεπερνούσε το 30% μερίδιο τηλεθέασης. Η αποτυχία του πρώτου «εθνικιστικού ριάλιτι» παγκοσμίως κινδυνεύει να οδηγήσει τον ΣΚΑΪ στην τρίτη θέση τηλεθέασης, μετά τον Alpha και τον ΑΝΤ-1 και με το Star σε απόσταση αναπνοής. Προκειμένου να ανατρέψουν την κακή πορεία, οι επιτελείς του σταθμού, από κοινού με τον Τούρκο παραγωγό, διερευνούν λύσεις για να κινήσουν το ενδιαφέρον. Η "επένδυση" δεν μπορεί να αφεθεί. Η συμμετοχή διασημοτήτων και οι ίντριγκες είναι κλασικά τρικ, όμως ποιος ξέρει τι μπορεί να επιφυλάσσει ένα «εθνικιστικό ριάλιτι» σε παγκόσμια πρώτη;

Η αλήθεια είναι ότι εγκαίρως ο ΣΚΑΪ, ήδη από την περσινή χρονιά, αποφάσισε να κάνει στροφή και να εμπλουτίσει το ψυχαγωγικό του πρόγραμμα με μια ελληνική σειρά μυθοπλασίας, έτσι ώστε να απαγκιστρωθεί από τη συνεχή παρουσία των ριάλιτι. Οι σειρές του Mega που κράτησαν το κανάλι ανοιχτό επί έναν χρόνο, είχαν δείξει πόσο σημαντικό είναι το αρχείο για ένα σταθμό και με ριάλιτι αρχείο δεν φτιάχνεις. Τον Σεπτέμβριο βγήκε έτσι στον αέρα η ρομαντική κομεντί «Όσο έχω εσένα», μια καλογυρισμένη σειρά, η οποία προοριζόταν να ανοίξει το κανάλι στη μυθοπλασία, ώστε να διαμορφώσει ένα πιο ολοκληρωμένο ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Παρά τις καλές προδιαγραφές, η σειρά δεν έπιασε. Κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στον σκληρό ανταγωνισμό των 20 σειρών της σαιζόν και στο "Μάστερσεφ". Το κανάλι έχει ταυτίσει το προφίλ του με τα ριάλιτι. Είναι το κανάλι των ριάλιτι. Κι αυτή η εικόνα δύσκολα ανατρέπεται.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL