Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΡΤΣΙΜΠAΛΝΤΟ ΝΤΕ ΛΑ ΚΡΟΥΖ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΤ2 22.40

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΡΤΣΙΜΠAΛΝΤΟ ΝΤΕ ΛΑ ΚΡΟΥΖ

Ασπρόμαυρη, μαύρη κωμωδία του Λουίς Μπουνιουέλ, παραγωγής 1955, από τη μεξικάνικη περίοδό του, καταπιάνεται με το αγαπημένο του θέμα -που θα δούμε αργότερα με το «Σκοτεινό αντικείμενο του πόθου», την «Κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας» και τον «Εξολοθρευτή άγγελο»-, τα αδιέξοδα, τις νευρώσεις, την καταπιεσμένη σεξουαλική επιθυμία, ακόμα και την καλυμμένη κτηνωδία ττης αστικής τάξης.

Ήρωας εδώ είναι ο Αρτσιμπάλντο Ντε Λα Κρουζ, ένας εύπορος Μεξικανός, μεγαλοαστικής καταγωγής, που εργάζεται ως αγγειοπλάστης. Στα χρόνια της Μεξικανικής Επανάστασης, όταν ήταν ακόμη παιδί, είδε την γκουβερνάντα του να σκοτώνεται, καθώς του έλεγε ένα παραμύθι για το μουσικό κουτί που κρατούσε στα χέρια του.

Ο μικρός θεώρησε τον εαυτό του υπεύθυνο για τον θάνατο και από μικρός μαγεύεται από τη βία και την εξουσία. Μεγαλώνοντας έχει πιστέψει ότι έχει την παντοδυναμία να σκοτώνει και στη φαντασία του έχει γευθεί τη σαδιστική απόλαυση πολλών δολοφονιών, μεταξύ των οποίων και της συζύγου του. Όταν συλλαμβάνεται από την αστυνομία, ομολογεί όλους τους “φόνους” που έχει διαπράξει. Παίζουν: Ερνέστο Αλόνσο, Μιροσλάβα Στερν, Ρίτα Μακέδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ STAR 23.15

INTERSTELLAR

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας αμερικανικής και βρετανικής συμπαραγωγής 2014, σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν. Παίζουν: Μάθιου Μακόναχι, Αν Χαθαγουέι, Τζέσικα Τσαστέιν, Κέισι Άφλεκ, Μάικλ Κέιν, Έλεν Μπέρστιν. Μια γενναία ομάδα των αστροναυτών αναλαμβάνει την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψει, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψει αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια. Μεταξύ αυτών, ένας χήρος πατέρας δυο μικρών παιδιών, δεν ξέρει αν και πώς θα επιστρέψει.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ2 21.00

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ

Μαύρη κωμωδία, συμπαραγωγής ΗΠΑ - Αγγλίας - Γερμανίας 2004. Παίζουν: Ζόι Ντεσανέλ, Χανκ Αζάρια, Φάμκε Γιάνσεν, Κέλι Πρέστον, Ρέι Ρομάνο, Ντέμπρα Γουίνκερ, Πάιπερ Λόρι. Με τον θάνατο του «πατριάρχη» μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, όλοι οι συγγενείς μαζεύονται στο σπίτι για την κηδεία και διασταυρώνουν και πάλι τα ξίφη τους! Την ίδια ώρα, η εγγονή του νεκρού, Κέιτ, προσπαθεί να σκεφτεί τι θα πει στον επικήδειο του παππού της.

ΤΡΙΤΗ STAR 23.00

EX MACHINA

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας βρετανικής παραγωγής 2014. Παίζουν: Ντόνολ Γκλίσον, Όσκαρ Ισαάκ, Αλίσια Βικάντερ. Ένας δισεκατομμυριούχος προγραμματιστής θα φέρει έναν από τους υπαλλήλους του στην πολυτελή κατοικία του για να συμμετάσχει σε ένα πείραμα που θα αφορά την τελευταία του εφεύρεση, ένα εξαιρετικά προηγμένο θηλυκό ρομπότ, που διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη.

ΠΕΜΠΤΗ ΣΚΑΪ 23.45

ΑΓΑΠΗ ΣΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ

Ρομαντική κομεντί, παραγωγής 2010, με τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Αν Χάθαγουεϊ, Όλιβερ Πλατ. Η Μάγκι είναι μια πανέμορφη κοπέλα με ελεύθερο πνεύμα που απεχθάνεται τις δεσμεύσεις. Ο Τζέιμι είναι ένας επιτήδειος πωλητής φαρμάκων που ξεχειλίζει από γοητεία και αυτοπεποίθηση. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν μια ασυνήθιστη σχέση που θα τους οδηγήσει σε μέρη που ποτέ δεν είχαν φανταστεί, καθώς θα βρεθούν ξαφνικά υπό την επιρροή του απόλυτου "ναρκωτικού", δηλαδή του έρωτα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΤ1 22.00

Ο ΕΜΠΟΡΑΚΟΣ

Κοινωνικό δράμα του Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, παραγωγής 2016. Όσο η Ράνα και ο Εμάντ ανεβάζουν μια ερασιτεχνική παράσταση του «Θανάτου του εμποράκου», η Ράνα θα αντιμετωπίσει τη φρίκη μιας επίθεσης όταν εγκαθίστανται στο νέο τους σπίτι, που οφείλεται σε παρεξήγηση. Μαζί με τον Εμάντ θα προσπαθήσουν να απονείμουν δικαιοσύνη κάνοντας αυτό που θεωρούν σωστό, πέρα από τον νόμο και τα κοινωνικά στερεότυπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL