Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Ερώτηση για την τήρηση της νομιμότητας στα κανάλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερώτηση για την τήρηση της νομιμότητας στα κανάλια

Τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για κρούσματα ομαδικών απολύσεων σε ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας επικαλούνται 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση που κατέθεσαν για την τήρηση της νομιμότητας από τα κανάλια. Οι 55 βουλευτές, με πρώτη υπογράφουσα την Αννέτα Καββαδία, ρωτούν τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής και Εργασίας αν έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα κανάλια τηρούν τον όρο για το ελάχιστο όριο των 400 εργαζομένων ανά κανάλι, όπως προβλέπεται στον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν ακόμα αν έχουν γίνει οι σχετικοί έλεγχοι και για να βεβαιωθεί ότι τηρείται η εργατική νομοθεσία από τα κανάλια, φέρνοντας το παράδειγμα της τήρησης του νόμου για υπερωρίες. Οι 55 βουλευτές επισημαίνουν ότι η ψήφιση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες τον Οκτώβριο του 2015 «αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς την καταπολέμηση του καθεστώτος ακραίας ανασφάλειας, απολύσεων, απλήρωτων δεδουλευμένων και μαύρης εργασίας, που επικρατούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πλειοψηφία των ιδιωτικών ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι τα κανάλια χρειάζονται το προσωπικό των τουλάχιστον 400 εργαζομένων ώστε «να μπορέσουν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την πανελλαδική λειτουργία τους» και παρατηρούν ότι «η κατοχύρωση της εργασιακής ασφάλειας και γενικότερα η διασφάλιση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας αποτελούν σημαντικά αξιακά προτάγματα της Αριστεράς».

Κώστας Παπαγιάννης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL