Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Συναντήσεις του Νίκου Παππά στις Βρυξέλλες - Το δίκτυο οπτικών ινών, το μεγαλύτερο ευρυζωνικό έργο στην Ευρώπη - Προχωρούν η ψηφιακή διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο και η ψηφιακή γεωργία* Στόχος της κυβέρνησης η μείωση του ψηφιακού χάσματος / Η ψηφιακή Ελλάδα ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συναντήσεις του Νίκου Παππά στις Βρυξέλλες - Το δίκτυο οπτικών ινών, το μεγαλύτερο ευρυζωνικό έργο στην Ευρώπη - Προχωρούν η ψηφιακή διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο και η ψηφιακή γεωργία* Στόχος της κυβέρνησης η μείωση του ψηφιακού χάσματος / Η ψηφιακή Ελλάδα ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε με την επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Μαρίγια Γκάμπριελ και παρουσίασε την πρόοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας

Για την πορεία υλοποίησης των ευρυζωνικών δικτύων και συνολικά για τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα συζήτησε ο Νίκος Παππάς, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε χθες στις Βρυξέλλες, με τις επιτρόπους Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου και Ψηφιακής Οικονομίας Μαρίγια Γκάμπριελ.

Το έργο Ultra Fast Broadband (UFBB), η ανάπτυξη εκτεταμένου δικτύου οπτικών ινών, το μεγαλύτερο έργο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα ευρυζωνικά στην Ευρώπη, προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να καλύψει 812.000 τρέχουσες ενεργές συνδρομητικές γραμμές έως το 2023, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων με τις εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών. Το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία για την προκήρυξη του διαγωνισμού και θα δώσει πρόσβαση σε 2,5 εκατ. πολίτες στο Διαδίκτυο με ταχύτητες τουλάχιστον 100 Mbps - αναβαθμίσιμες σε 1 Gbps.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής: «Η Ελλάδα έχει στην καρδιά της ανάπτυξής της τα νέα ευρυζωνικά δίκτυα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας. Αναπτύσσει τις νέες τεχνολογίες με τρόπο ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να γευτούν τους καρπούς της νέας ανάπτυξης και να αξιοποιήσουν τα καλά που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες».

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ο Νίκος Παππάς παρουσίασε επίσης το Super Fast Broadband (SFBB), που πριν από λίγες μέρες ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε., προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ ετησίως, το οποίο επιδοτεί την απόκτηση γραμμών υπερυψηλών ταχυτήτων Ίντερνετ τουλάχιστον με στόχο τη μείωση του ψηφιακού χάσματος. Αναφέρθηκε επίσης στο Rural Broadband, έργο ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών υψηλής ταχύτητας σε «λευκές» αγροτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, που καλύπτει σχεδόν το 45% της ελληνικής επικράτειας. Δεν παρέλειψε, τέλος, να παρουσιάσει την πρόοδο των ψηφιακών έργων, όπως η ψηφιακή διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του γεωργικού τομέα.

Ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας συνόδευσε τον Ν. Παππά στις Βρυξέλλες και σημείωσε: «Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη μείωση του ψηφιακού χάσματος. Υλοποιούμε παράλληλες δράσεις, προκειμένου να επιτύχουμε και να υπερβούμε κατά πολύ τους στόχους που έχει θέσει η Ε.Ε., ξεπερνώντας τις κωλυσιεργίες του παρελθόντος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL