Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ένα ακόμα βήμα για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένα ακόμα βήμα για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών

Η διαδικασία και τα στάδια παροχής φορολογικών κινήτρων για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ, με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα που στόχο έχει την τόνωση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων (ταινίες, βίντεο, τηλεοπτικές σειρές, animation κ.ά.), τόσο για την προσέλκυση παραγωγών από το εξωτερικό όσο και για την τόνωση της εγχώριας αγοράς.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση καθορίζονται οι προϋποθέσεις, οι επιλέξιμες δαπάνες, καθώς και η απαραίτητη διαδικασία, προκειμένου οι παραγωγοί οπτικοακουστικών έργων να τύχουν της ευεργετικής έκπτωσης φόρου ποσοστού 30% των επιλέξιμων δαπανών καθενός οπτικοακουστικού έργου που παράγουν, από το καθαρό φορολογητέο εισόδημά τους.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση προωθεί το έργο και τους στόχους που έχει θέσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στη χώρα μας. Πρόκειται για τη θεσμοθέτηση ενός ακόμα επενδυτικού κινήτρου, το οποίο θα συμβάλει στη δημιουργία ευνοϊκού πλαισίου για την ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας στον τομέα των οπτικοακουστικών έργων.

Με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, η Ελλάδα καθίσταται μια από τις πιο ελκυστικές χώρες για τις οπτικοακουστικές παραγωγές. Πολύ περισσότερο, σύμφωνα και με παλαιότερες δηλώσεις του Λ. Κρέτσου, τα οπτικοακουστικά μπορούν να γίνουν ένας από τους μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γεώργιος Πιτσιλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL