Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Προκήρυξη δύο τηλεοπτικών αδειών από το ΕΣΡ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προκήρυξη δύο τηλεοπτικών αδειών από το ΕΣΡ

Εντός των ερχόμενων ημερών, ίσως και σήμερα, δημοσιεύεται στο ΦΕΚ η προκήρυξη δύο τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου, από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Πρόκειται για τις δύο άδειες από τις επτά που είχαν προκηρυχθεί πέρυσι, για τις οποίες δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον και παρέμεναν σε εκκρεμότητα.

Ενάμιση μήνα μετά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης για τους πέντε σταθμούς, τον περασμένο Οκτώβριο και πριν το ΕΣΡ προχωρήσει στην προκήρυξη των δύο "ορφανών" αδειών ως αδειών θεματικού περιεχομένου, εκδήλωσε ενδιαφέρον για μία από αυτές η εταιρεία Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη, ακολουθώντας την τυπική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, καταθέτοντας δηλαδή εγγυητική επιστολή ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Το ΕΣΡ προκήρυξε, ως όφειλε, και τις δύο άδειες. Προς το παρόν δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από δεύτερο -πλην του Β. Μαρινάκη- επιχειρηματία, όμως πολλά έχουν γραφτεί για ενδιαφέρον από τον Δ. Μελισσανίδη. Η διορία ώς την κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας είναι, σύμφωνα με την προκήρυξη, 45 ημέρες, λήγει δηλαδή γύρω στις 28 Φεβρουαρίου.

Σε αυτή την ημερομηνία θα γίνει γνωστός ο αριθμός αυτών που θα διεκδικήσουν τις δύο άδειες. Εάν είναι ένας ή δύο, οι άδειες θα δοθούν μετά από εξέταση των φακέλων υποψηφιότητας, με τίμημα 35 εκατ. ευρώ, όσο εκχωρήθηκαν και οι προηγούμενες πέντε άδειες. Εάν είναι περισσότεροι, το ΕΣΡ θα προχωρήσει σε δημοπρασία, οπότε το τίμημα θα είναι πολύ υψηλότερο. Η διαδικασία αδειοδότησης προβλέπει προθεσμίες για την κατάθεση τυχόν συμπληρωματικών στοιχείων για ενστάσεις, ενδιάμεσες short list κ.ο.κ.

Η χορήγηση της άδειας από το ΕΣΡ στην εταιρεία του Β. Μαρινάκη αναμένεται να δοθεί μέσα στους επόμενους δέκα 10 μήνες, λιγότερο απ' όσο χρειάστηκε για την εκχώρηση των προηγούμενων πέντε αδειών.

Στο μεσοδιάστημα, η Άλτερ Έγκο προετοιμάζεται για να εκπέμψει άμεσα ιντερνετικό κανάλι. Ήδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν δημιουργηθεί στούντιο ειδήσεων και εκπομπών στο κτήριο όπου στεγάζονται οι εφημερίδες του συγκροτήματος, από τα οποία μεταδίδεται πρόγραμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL