Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Χωρίς ειδήσεις ΣΚΑΪ σήμερα και αύριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς ειδήσεις ΣΚΑΪ σήμερα και αύριο

Με στάση εργασίας απάντησαν χθες και με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση το σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ στην απόφαση της διοίκησης να απολύσει 12 δημοσιογράφους.

Οι απολύσεις έγιναν χθες, λίγες μέρες μετά την απομάκρυνση του διευθυντή ειδήσεων Νίκου Φιλιππίδη και λίγο πριν από την έλευση του νέου διευθυντή. Στο σύνολό τους είναι δημοσιογράφοι, παραγωγοί εκπομπών και αρχισυντάκτες. Ήδη εκφράζονται φόβοι ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν και σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων.

Την απόφαση για τη στάση εργασίας έλαβαν χθες η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ (Ένωση Προσωπικού) και οι Ενώσεις Τεχνικών Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) και Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ). Αργότερα χθες το βράδυ αναμενόταν η ανάρτηση της απόφασης των ενώσεων και για τη 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, καθώς είχε ήδη πραγματοποιηθεί εγκαίρως η αποστολή του εξωδίκου. Η απεργία θα πραγματοποιηθεί στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ, τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και στην ιστοσελίδα skai.gr.

Είχε προηγηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στον σταθμό, οι οποίοι και πήραν την απόφαση για τις κινητοποιήσεις. Στη συνέλευση συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν την ώρα εκείνη στον σταθμό στο σύνολο τους, περί τα 100 άτομα. Καμία αντίρρηση δεν εκφράστηκε από κανέναν στην πρόταση για τις κινητοποιήσεις.

Η συνέλευση των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε απουσία της ΕΣΗΕΑ και των άλλων ενώσεων εργαζομένων, καθώς, κατά την προσφιλή τακτική του σταθμού, δεν τους επετράπη η είσοδος.

Με ανακοίνωση τους οι ενώσεις των εργαζομένων κάνουν λόγο για «πογκρόμ απολύσεων», οι οποίες «έγιναν στο πλαίσιο δήθεν αναδιοργάνωσης του προγράμματος του σταθμού, όμως είναι αδικαιολόγητες, παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές». Συμπληρώνει μάλιστα ότι «υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των απολύσεων θα αυξηθεί».

Η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη προβεί σε αίτηση για τριμερή συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας και την εργοδότρια εταιρεία για τις θέσεις εργασίας.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL