Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Προσφυγή δημοσιογράφων της ΕΡΤ3 εναντίον της Μ. Σπυράκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσφυγή δημοσιογράφων της ΕΡΤ3 εναντίον της Μ. Σπυράκη

Επιστολή - καταγγελία για τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη στον ΣΚΑϊ: «Όμως βόμβα δεν μπήκε στην ΕΡΤ, μπήκε στον ΣΚΑΪ», απέστειλαν δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 στο Διοικητικό Συμβούλιο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ. Η Μαρία Σπυράκη είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας -Θράκης.

Πρόκειται για συλλογική πρωτοβουλία δημοσιογράφων και εργαζομένων της ΕΡΤ3, λέει στην "Αυγή" ο Στέλιος Νικητόπουλος, προκειμένου «να υπερασπιστούμε συλλογικά την ΕΡΤ». Όπως σημειώνει, η εκπρόσωπος με τις δηλώσεις της στοχοποιεί την ΕΡΤ. "Μέχρι χθες", λέει στην "Αυγή" ο Σ. Νικητόπουλος, είχαν μαζευτεί περισσότερες από σαράντα υπογραφές εργαζομένων της ΕΡΤ3.

Η επιστολή - καταγγελία, που εστάλη την περασμένη Τρίτη 18.12, έχει ως εξής:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στο παρακάτω βίντεο, από την εκπομπή "Αταίριαστοι" του ΣΚΑΪ (17.12.2018), η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη λέει: “Βόμβα μπήκε στον ΣΚΑΪ, όχι στην ΕΡΤ”. Αντιλαμβάνεται τι λέει; Αντιλαμβάνεται τι σημαίνει ηθική αυτουργία αν συμβεί κάτι στην ΕΡΤ;

Όταν ο δημοσιογράφος της λέει: 'Και να μην μπει ποτέ, Παναγία μου', δεν σχολιάζει και συνεχίζει απτόητη...»

Στο σημείο αυτό παρατίθεται το σχετικό βίντεο από το YouTube, όπου η κ. Σπυράκη αναφέρει: "Εμείς κάναμε μια επιλογή, να στείλουμε ένα μήνυμα στην ΕΡΤ, ότι δεν τηρεί τη δεοντολογία και ότι δεν σέβεται τον θεσμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την προσωπικότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τον λόγο αυτόν απέχουμε από τις συζητήσεις. Όμως βόμβα δεν μπήκε στην ΕΡΤ, μπήκε στον ΣΚΑΪ, που ο ΣΚΑΪ στοχοποιήθηκε, που ο ΣΚΑΪ ήταν ο στόχος μιας αντιπαράθεσης που υπερέβαινε κάθε όριο κριτικής, ήταν ο στόχος μιας σειράς ανακοινώσεων που έρχονταν από πολιτικά πρόσωπα και πολιτικά κόμματα».

Η επιστολή καταλήγει: «Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεδομένου ότι η κ. Σπυράκη είναι και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, ζητούμε να εξετάσουν το θέμα τα όργανα της Ένωσης μας (Δ.Σ., Πειθαρχικό καθώς και Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL