Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Ιωάννης Αλαφούζος: / Ιωάννης Αλαφούζος: "Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ."!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιωάννης Αλαφούζος: / Ιωάννης Αλαφούζος: "Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ."!

«Έμπρακτη συμπαράσταση» ζητούσαν όλη μέρα χθες οι πρωτοκλασάτοι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ -δηλαδή να σπάσει το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στο κανάλι-, την ώρα που ταυτόχρονα οι ίδιοι, και με τη βοήθεια στελεχών της Ν.Δ., επέρριπταν την ευθύνη για την επίθεση στην κυβέρνηση ισχυριζόμενοι ότι κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «στοχοποιούν» το κανάλι.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Ι. Αλαφούζος σε δήλωσή του ευθέως κατονόμασε ως «ηθικό αυτουργό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.». Το μοτίβο αυτό υποστηρίχθηκε σε όλες τις παραλλαγές από το πρωί μέχρι το βράδυ και στη διάρκεια της μαραθώνιας ενημερωτικής εκπομπής του καναλιού, όπου έγινε προσπάθεια να επωφεληθεί από την επίθεση. Ήταν σε αυτή την εκπομπή που ο πρωθυπουργός κατηγορήθηκε από τον... Ά. Πορτοσάλτε ότι «καλλιεργεί την πόλωση»!

Μπερδεύοντας τεχνηέντως την πολιτική κριτική απέναντι στη μονομέρεια, την εμπάθεια και στα fake news του ΣΚΑΪ με τη «στοχοποίηση», η διοίκηση του σταθμού ισχυρίστηκε επισήμως με ανακοίνωσή της ότι «κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κατέστησαν τον σταθμό μας στόχο». Και συνεχίζει η διοίκηση του ΣΚΑΪ: «Μετά τη σημερινή δραματική εξέλιξη οφείλουν να αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών δηλώσεών τους».

Σε άλλο κλίμα, η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΣΚΑΪ σημειώνει ότι θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για την ενημέρωση χωρίς να πτοούνται από απειλές. Ο ΣΚΑΪ έχει στοχοποιηθεί «πολλές φορές στο παρελθόν από πολλαπλά κέντρα και με διαφορετικές κάθε φορά επιδιώξεις» σημειώνουν οι εργαζόμενοι και ζητούν από την ελληνική Πολιτεία να εξιχνιάσει άμεσα το τρομοκρατικό χτύπημα και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης» συμπληρώνουν.

Σε άλλο κλίμα και η ανακοίνωση της εφημερίδας «Καθημερινή», αναφέρει: «Ελπίζουμε πως το άρρωστο φαινόμενο της στοχοποίησης των μέσων ενημέρωσης θα σταματήσει εδώ και τώρα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημοκρατία και όχι μόνο. Όσοι έχουν την ευθύνη γι' αυτό και η Πολιτεία που έχει την ευθύνη για την προστασία της πολυφωνίας και της ενημέρωσης οφείλουν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Καταδικάζει την επίθεση ο δημοσιογραφικός κόσμος

Η επίθεση στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης, που καταδίκασε αμέσως το περιστατικό.

* Επιστολή συμπαράστασης της ΕΡΤ απέστειλε ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Δρόσος, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως «εγκληματική ενέργεια κατά της ενημέρωσης και του δημόσιου λόγου». Απευθυνόμενος προς τον Ι. Αλαφούζο, καταδίκασε κατηγορηματικά την τρομοκρατική επίθεση.

* Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και είναι καταδικαστέες από όλο το δημοκρατικό φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας».

* Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ- ΕΟΔ) ενώνει τη φωνή της με τις ελληνικές ενώσεις - μέλη που καταγγέλλουν την έκρηξη ως «επίθεση κατά της πολυφωνίας των ΜΜΕ».

* Η ΠΟΕΣΥ καλεί τον πολιτικό κόσμο «να πάρει θέση σε αυτά τα φαινόμενα και όλους τους εμπλεκόμενους θεσμούς να εξαντλήσουν τις αρμοδιότητές τους για την προστασία της ενημέρωσης και της ελευθερίας του Τύπου».

* Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ «καταδικάζουμε απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση εναντίον του ΣΚΑΪ» αναφέρει ανακοίνωση. "Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες που στρέφονται ενάντια στα ΜΜΕ και στους εργαζόμενους σε αυτά, είναι ύποπτες και δεν εκφράζουν το συνδικαλιστικό κίνημα που έντονα τις αποδοκιμάζει".

* Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Open με ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «η επίθεση εναντίον μέσων ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου και της πολυφωνίας. Η στοχοποίηση ανθρώπων και μέσων που αγωνίζονται για την ενημέρωση των πολιτών και την ελευθεροτυπία είναι απολύτως καταδικαστέα».

* Η σημερινή βομβιστική επίθεση σε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης απασχόλησε την ολομέλεια του ΕΣΡ, η οποία επισημαίνει ότι παρόμοιες ενέργειες στρέφονται κατά της ελευθερίας της έκφρασης, της πολυφωνίας και εντέλει της δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL