Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ο συνταγματολόγος Γιάννης Δρόσος στο τιμόνι της ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο συνταγματολόγος Γιάννης Δρόσος στο τιμόνι της ΕΡΤ

Ο κύβος ερρίφθη, όπως όλα δείχνουν, για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι επελέγησαν τελικώς ο διευθύνων σύμβουλος και τα δύο μέλη Δ.Σ. που θα στελεχώσουν τη διοίκηση της ΕΡΤ, σε μια κρίσιμη περίοδο, όχι μόνο λόγω του κλίματος έντασης που επικρατεί στο Ραδιομέγαρο, αλλά κυρίως λόγω των επικείμενων τριών εκλογικών αναμετρήσεων, στις οποίες η δημόσια τηλεόραση έχει κομβικό ρόλο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διευθύνων σύμβουλος πρόκειται να τοποθετηθεί ο Γιάννης Δρόσος, δικηγόρος και καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο προηγούμενο διάστημα πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ.

Τις δύο θέσεις στο Δ.Σ. πρόκειται να πληρώσουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, πρώην διευθυντής Ραδιοφώνων της ΕΡΤ, και ο δημοσιογράφος Λευτέρης Αρβανίτης, προερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποτελέσει και σύνδεσμο με την ΕΡΤ3.

Πρόεδρος παραμένει ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής, ενώ το Δ.Σ. συμπληρώνουν η Κατερίνα Τσατσαρώνη και εκ μέρους των εργαζομένων ο τεχνικός Τέλης Μεταξάς. Η θέση του δεύτερου εκπροσώπου των εργαζομένων, από την πλευρά των δημοσιογράφων, παραμένει κενή, μετά από ένσταση της ΠΟΣΠΕΡΤ προ ετών στην εκλογή της Μάχης Νικολάρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος και τα δύο νέα μέλη θα περάσουν από την έγκριση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αύριο, ώρα 12.00 το μεσημέρι.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL