Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Λευτέρης Κρέτσος: / Η ανοιχτή ΕΡΤ ενοχλεί. Ενοχλεί και επιχειρηματίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λευτέρης Κρέτσος: / Η ανοιχτή ΕΡΤ ενοχλεί. Ενοχλεί και επιχειρηματίες

Επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί, ακόμη και από τον χώρο του ποδοσφαίρου, κρύβονται πίσω από τη στοχοποίηση της ΕΡΤ, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος στη Βουλή. "Είναι σίγουρο ότι η ΕΡΤ ανοιχτή ενοχλεί κάποιους" τόνισε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υφυπουργός, απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, τόνισε ότι αν κάποιο από τα κόμματα θεωρεί πως κακώς η ΕΡΤ παίρνει τα δικαιώματα επτά ΠΑΕ της Super League και επενδύει στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, "να πάρετε μια ξεκάθαρη απόφαση ως κόμμα και ελάτε να το συζητήσουμε εδώ, ανοιχτά και καθαρά. Να το πείτε εσείς ευθέως και όχι μέσω των εντύπων και των ιστοσελίδων του Μαρινάκη". Σημειώνεται ότι οι αθλητικές μεταδόσεις φέρνουν σημαντική αύξηση στην τηλεθέαση της ΕΡΤ, κυρίως στο νεανικό και ανδρικό κοινό, μάλιστα σε ορισμένες το τηλεμερίδιο φτάνει ή και ξεπερνά το 30%.

"Δικοί σας άνθρωποι θέτουν θέματα παραδιοίκησης σε ό,τι αφορά τη λειτουργία, εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων, ταύτιση με το πελατειακό κράτος" είπε ο Α. Λοβέρδος επικαλούμενος τον δημοσιογράφο Αντώνη Αλαφογιώργο, τον πρ. εντεταλμένο σύμβουλο Σπύρο Κρίμπαλη και τον βουλευτή Νίκο Φίλη. "Θέτουν εμμέσως θέματα διαφθοράς. Και μάλιστα, ο δημοσιογράφος ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας" υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ας έρθει εισαγγελέας

"Έχω ζητήσει με συνέντευξή μου να μη μείνει καμία οσμή σκανδάλου για την ΕΡΤ", απάντησε ο Λ. Κρέτσος, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ο εισαγγελέας ας έρθει και στην ΕΡΤ". "Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, απλώς αναρωτιέμαι γιατί ξαφνικά υπάρχει ένας τέτοιος μεγάλος θόρυβος και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Ένα κλίμα που δημιουργείται ώστε να το εκμεταλλευτούν κάποιοι για να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα και να ικανοποιήσουν τον διακαή τους πόθο τους για μια ΕΡΤ κλειστή ή μια ΕΡΤ συρρικνωμένη, ένα απλό φτηνό παρακολούθημα των ιδιωτικών καναλιών. Σας το λέω με αυτοπεποίθηση ότι αυτό δεν θα τους περάσει" τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

"Είπατε ότι σε συνέντευξή σας δηλώσατε, 'όποιος έχει στοιχεία, στον εισαγγελέα'. Δεν είναι λάθος αυτό. Είναι καλή κίνηση. Όμως δεν σας απαλλάσσει από τα υπόλοιπα εποπτικά σας καθήκοντα" σχολίασε ο Α. Λοβέρδος.

"Ζούμε το ίδιο δράμα. Ζούμε ένα ξαναζεσταμένο φαγητό. Η ΕΡΤ ξανά στοχοποιείται. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Δεν νομίζω πως εκπλήσσει κανέναν. Και νομίζω πως αυτό το κακοστημένο, χιλιοπαιγμένο σενάριο έχει ξεφτίσει από τότε που η ΕΡΤ άνοιξε ξανά, από τότε που στάθηκε πάλι στα πόδια της, κέρδισε μάχες και βρέθηκε πρωτοπόρα στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και στον πολιτισμό" υπογράμμισε ο Λ. Κρέτσος και πρόσθεσε ότι από την εποχή της ΝΕΡΙΤ το κόστος κάποιων εκπομπών είναι μειωμένο 20%-40%, ενώ οι εξωτερικές παραγωγές είναι φτηνότερες κατά 42%.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι προγραμματίζονται:

- Δημιουργία αθλητικού καναλιού ERT Sports.

- Ίδρυση δύο θυγατρικών της ERT R&D, που θα αναλάβει την προώθηση νέων τεχνολογιών και έρευνας, και της ERT Productions και Studio, που θα παράγει πρωτότυπο οπτικοακουστικού περιεχομένου.

- Υιοθέτηση του προτύπου HbbTV 2.0 στην Υβριδική Πλατφόρμα της ΕΡΤ για την ανάπτυξη διαδραστικών εφαρμογών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL