Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.5°C
3 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.3°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
22.2°C25.8°C
6 BF 27%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.0°C
3 BF 100%
Νίκος Παππάς: / Νίκος Παππάς: Συγκεκριμένα συμφέροντα ενοχλούνται από τα βήματα της ΕΡΤ στο ποδόσφαιρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Παππάς: / Νίκος Παππάς: Συγκεκριμένα συμφέροντα ενοχλούνται από τα βήματα της ΕΡΤ στο ποδόσφαιρο

Πεδίο αντιπολιτευτικής ρητορικής και απλοϊκής κομματικής προπαγάνδας βρήκε η Νέα Δημοκρατία στον χώρο της δημόσιας τηλεόρασης, την οποία χαρακτηρίζει «πολιτική προτεραιότητα», παρ' ότι έχει αποδείξει εμπράκτως στο παρελθόν την προετοιμάζει για τα... αζήτητα. Την ίδια ώρα πόλεμο στην ΕΡΤ και στον εποπτεύοντα υπουργό Νίκο Παππά έχει ανοίξει το συγκρότημα Μαρινάκη επιστρατεύοντας την πιο εκχυδαϊσμένη μορφή δημοσιογραφίας.

Στις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχεται η ΕΡΤ το τελευταίο διάστημα απάντησε χθες το πρωί ο Νίκος Παππάς από τη συχνότητα του Κόκκινου επισημαίνοντας δύο στοιχεία που αφορούν τη Νέα Δημοκρατία και την «αγορά» των ΜΜΕ:

* Στην ΕΡΤ γίνονται σημαντικά βήματα. Ένα από αυτά, είναι η χειραφέτησή της από την Digea, καθώς «σταματάει να πληρώνει 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να μεταφέρει το σήμα της», όπως επίσης και «από την 'αμαρτωλή' ΑΕΠΙ". "Είναι κινήσεις που φαίνεται ότι έχουν 'ερεθίσει' πάρα πολύ τη Νέα Δημοκρατία» είπε ο Ν. Παππάς και προσέθεσε την άνοδο της τηλεθέασης, «καθώς η ΕΡΤ παίρνει πρόγραμμα για πρώτη φορά», η Ν.Δ. «κλιμακώνει την επίθεσή της».

Όπως είπε, «τις επιθέσεις τις αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία, ελπίζω κάποια στιγμή η Ν.Δ. να λογικευτεί και να αφήσει τα στελέχη της να επιστρέψουν στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα».

* Σχετικά με τη στοχοποίηση του ιδίου και της ΕΡΤ από τον Όμιλο Μαρινάκη υποστήριξε ότι «Ο συγκεκριμένος οργανισμός ενοχλείται από τα βήματα που γίνονται με την ΕΡΤ και το ποδόσφαιρο, αλλά και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την ανάληψη του έργου για το barcode στις εφημερίδες». Πιο συγκεκριμένα, για το barcode υπογράμμισε ότι «εφημερίδες όπως η 'Καθημερινή' ή η 'Real' έχουν φύγει από τις μετρήσεις, γιατί υπάρχει θεμελιώδες πρόβλημα σύγκρουσης συμφερόντων, ο κατέχων το δίκτυο διανομής έχει και εφημερίδες», όπως το "Βήμα", "Τα Νέα" κ.λπ. «Θα ήθελαν πολύ το έργο αυτό, που θα δίνει τη δυνατότητα στην Πολιτεία να έχει ένα σύστημα καταγραφής των κυκλοφοριών σε πραγματικό χρόνο, να μην προχωρήσει». Σε σχέση με το ποδόσφαιρο τόνισε ότι «κάποιοι επιθυμούσαν να έχουν αυξημένο έλεγχο σε ποδοσφαιρικές ομάδες με οικονομικά προβλήματα. Το γεγονός ότι μπήκε η ΕΡΤ δυναμικά και έχει συμφωνία με επτά ομάδες της Super League είναι προφανές ότι ενοχλεί».

Μαρινάκης σε ύφος Τρούμπας

Η Άλτερ Έγκο, εταιρεία ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη, απάντησε διά του άλτερ έγκο του ιδιοκτήτη, "δημοσιογράφου" Λ. Χαραλαμπόπουλου, σε ύφος Τρούμπας, δεκαετίας του 1950. Ιδού η αρχή του κειμένου, προς επιβεβαίωση των παραπάνω: «Είδα, Νίκο Παππά, ότι αποφάσισες να απαντήσεις στο μπαράζ κριτικών που δέχεσαι για τους χειρισμούς σου στην ΕΡΤ υποστηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι για όλα φταίνε συγκεκριμένα κέντρα, υποδεικνύοντας μάλιστα τα ΜΜΕ της Alter Ego.

Μόνο που τα όσα λες έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα όσο ο ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικά αριστερή πολιτική.

Καταρχάς, αγαπητέ Νικολάκη, θα έπρεπε να ξέρεις ότι για το ζήτημα του barcode στα έντυπα, ένα σύστημα που όλο το εξαγγέλλεις και όμως ποτέ δεν λειτουργεί, ήταν η Alter Ego, 'Τα Νέα', το 'Βήμα' που το ζητούν εδώ και πολύ καιρό».

Ράνια Σβίγκου: Η Ν.Δ. θέλει το κλείσιμο της ΕΡΤ

Για την ΕΡΤ ρωτήθηκε από το ραδιόφωνο News 24/7 και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, η οποία σημείωσε τρεις παρατηρήσεις:

* Όταν η Ν.Δ. και τα στελέχη της μιλούν για την ΕΡΤ έχουν στο μυαλό τους το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις κεντρικών στελεχών της Ν.Δ. και από την ανακοίνωση της Ν.Δ., με την οποία προανήγγειλε το εμπάργκο που τελικά έκανε στην ΕΡΤ.

* Ο Νίκος Φίλης έχει μια συγκεκριμένη άποψη για την ΕΡΤ, την οποία καταθέτει στον δημόσιο διάλογο. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξουν εποικοδομητικές προτάσεις. Βούληση όλων στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό από την πολεμική την οποία ασκεί συστηματικά πλέον η Ν.Δ.»

* Το ζήτημα της διοίκησης και της παραδιοίκησης είναι κάτι το οποίο έχουν απαντήσει η ΕΡΤ και ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς. «Είναι διαφορετικό πράγμα να εντοπίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΕΡΤ και να προτείνουμε λύσεις ώστε αυτή να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στο ρόλο της και είναι άλλο να ασκούμε μια ισοπεδωτική κριτική η οποία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα».

Επίκαιρη ερώτηση από τη Ν.Δ.

Στο κλίμα δυσπιστίας και στις επιθέσεις που δέχεται η ΕΡΤ, η Ν.Δ. δεν χάνει την ευκαιρία να επιτεθεί. Καταθέτει επίκαιρη ερώτηση για τις «αλλεπάλληλες και σοβαρές καταγγελίες για τη διοίκηση και λειτουργία της ΕΡΤ», καθώς «η εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία πολιτική προτεραιότητα».

Στόχος της Ν.Δ., όπως λέει, είναι «να αποτρέψει τη διαρκή διολίσθηση της ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ - Channel» και με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές υπό την Α.Μ. Ασημακοπούλου ζητούν να μάθουν: α) Την πορεία του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΡΤ που έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων και περιλαμβάνει την αξιολόγηση των υπαρχουσών δομών. β) Τις εξαγγελίες για προσλήψεις νέου προσωπικού στην ΕΡΤ, ενώ έχουν γίνει ήδη αποσπάσεις εργαζομένων σε άλλους φορείς του Δημοσίου με την αιτιολογία ότι ήταν υπεράριθμοι. γ) Τα κριτήρια επιλογής των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών της ΕΡΤ για τις οποίες υπάρχουν σειρά αναπάντητων ερωτημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL