Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Νίκος Παππάς: Δεν πέσαμε από τα σύννεφα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Παππάς: Δεν πέσαμε από τα σύννεφα

Ενώ απέχοντας από τις εκπομπές της ΕΡΤ η Ν.Δ. κάνει ενός είδους "πρόβα τζενεράλε" για το λουκέτο που σχεδιάζει να βάλει στη δημόσια τηλεόραση όταν... έρθει στα πράγματα, η απόφασή της για το εμπάργκο δεν φαίνεται να κερδίζει συμπάθειες ούτε καν μεταξύ των φίλων της.

Η φασαρία που σήκωσε από προχθές εναντίον της ΕΡΤ, σε μια προσπάθεια να ορίσει πολιτική "ατζέντα", δείχνει τις προθέσεις της για τη δημόσια τηλεόραση, ενώ ξύπνησε και το ΕΣΡ, το οποίο δηλώνει ότι θα ελέγξει όλες τις ενημερωτικές εκπομπές και θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμων.

Ν. Παππάς: Στην ΕΡΤ ακούγονται κριτικές και σε κυβερνητικά στελέχη

«Οι παροικούντες την πολιτική και δημοσιογραφική Ιερουσαλήμ δεν έπεσαν από τα σύννεφα με το εμπάργκο της Ν.Δ. στην ΕΡΤ. Η αιτία που επικαλέστηκε η Ν.Δ. δεν ήταν σοβαρή. Ήταν μια αφορμή που αναζητούσε και απλά την επικαλέστηκε» δήλωσε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Ξεδιπλώθηκε η πολιτική της Ν.Δ. απέναντι στην ΕΡΤ, καθώς επιθυμεί να την κλείσει. Θεωρεί πως μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα μπορούν να υπηρετήσουν τη δημόσια λειτουργία» συνέχισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και συμπλήρωσε: «Στην ΕΡΤ ακούγονται κριτικές απέναντι και σε κυβερνητικά στελέχη. Αυτή είναι η δημόσια τηλεόραση και πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουν».

Σχετικά με το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ είπε ότι «καλώς δεν εμφανίζονται, καθώς έχει μετατραπεί σε βιομηχανία fake news. Οφείλει να τηρεί το Σύνταγμα και το νόμο και να παρουσιάζει όλες τις απόψεις με τον ίδιο τρόπο». Ο Ν. Παππάς θύμισε ότι πριν από δύο χρόνια, την εποχή του πρώτου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, σχολιαστής του ΣΚΑΪ τον αποκάλεσε "φασίστα", «ωστόσο η απάντηση ήταν πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποχώρησε, τότε, από τον ΣΚΑΪ» συμπλήρωσε.

Στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ όλες οι ενημερωτικές εκπομπές

Με αφορμή τον σάλο για την ΕΡΤ το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με ανακοίνωσή του ειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε «έλεγχο όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ’ όλη η διάρκεια του Σεπτεμβρίου». Επίσης θα προχωρήσει σε «έναρξη διαδικασιών ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στις περιπτώσεις που αυτό επιβάλλεται».

Όπως σημειώνεται, το ΕΣΡ απασχολεί η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης που καλλιεργείται. Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα «φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπόμενων προγραμμάτων».

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Μ. Γεωργίου (ραδιόφωνο - πολυμέσα) και Ν. Κορόβηλας (τηλεόραση) διατύπωσαν τη διαφωνία τους με την απόφαση της Ν.Δ. για εμπάργκο στην ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι πλήττει συνολικά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ως ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Ο Νίκος Φίλης δήλωσε στο News 247: "Το στοίχημα της ΕΡΤ χάνεται κάθε μέρα. Η κυβέρνηση, που πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει την ΕΡΤ, θα έπρεπε να της δώσει όλες τις δυνατότητες να αποκτήσει κύρος σε μια συγκυρία κρίσης για τα ιδιωτικά κανάλια. Είμαι δημοσιογράφος και δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω ένα εμπάργκο όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ. Αλλά υπάρχει δέκα φορές θέμα για την απόφαση της Ν.Δ. για εμπάργκο στην ΕΡΤ. Μας πηγαίνει σε παλιές εποχές. Η Ν.Δ. παίζει με την ιδέα να κλείσει την ΕΡΤ αν έρθει στην εξουσία".

Ο Δημήτρης Στούμπος, διευθύνων σύμβουλος της "Αυγής", μιλώντας στον ΣΚΑΪ συνέστησε αυτοσυγκράτηση και υπενθύμισε ότι «πρώτος ρόλος του δημοσιογράφου είναι να κάνει κριτική προς πάσα κατεύθυνση», ενώ πρόσθεσε ότι, ειδικά όταν πολώνεται η κατάσταση, «έχει σημασία το έργο των δημοσιογράφων να στηρίζεται θεσμικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL