Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

«Θερινό σινεμά» κάθε βράδυ, στις 10, από το κανάλι της Βουλής - "Αι ειδοί του Μαρτίου"

«Θερινό σινεμά» κάθε βράδυ, στις 10, από το κανάλι της Βουλής Σύγχρονες ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, καθώς και κλασικά αριστουργήματα, θα προβάλλει καθημερινά το Κανάλι της Βουλής, στις 10 το βράδυ, από 1η Αυγούστου και για όλη τη διάρκεια του μήνα. Ενδεικτικά, θα προβληθούν ταινίες όπως: "Ένας χωρισμός", "Τέλεια ομορφιά", "Αι ειδοί του Μαρτίου", "Δεκαπενταύγουστος", "Τσάι στη Σαχάρα", "Γαλάζιος άγγελος", "Η γη τρέμει" κ.ά.

Διευθυντής παραγωγής σε θέση δημοσιογράφου στην ΕΡΤ Για απαξίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, καταστρατήγηση της δεοντολογίας και αδιαφορία για τους όρους και κατανεμημένους ρόλους της διοικητικής ενημερωτικής ιεραρχίας κατηγορεί η ΕΣΗΕΑ τη διοίκηση της ΕΡΤ. Αφορμή, η τοποθέτηση προϊσταμένου στη Διεύθυνση Υπηρεσιών Νέων Μέσων, στην οποία εργάζονται μόνο δημοσιογράφοι, προσώπου το οποίο δεν έχει την ιδιότητα του δημοσιογράφου, αλλά του διευθυντή Παραγωγής. Όπως σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, σε παλιότερη συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΡΤ είχε συμφωνηθεί ότι επικεφαλής των τμημάτων στα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δημοσιογράφοι πρέπει να είναι δημοσιογράφος. Η συμφωνία δεν τηρήθηκε. Σημειώνει επίσης ότι το δημοσιογραφικό επάγγελμα προστατεύεται από το σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και δεν μπορεί να υπαχθεί σε κανενός είδους εργοδοτική αυθαιρεσία.

Παραιτήσεις - τοποθετήσεις Εν τω μεταξύ, μετά την παραίτηση του προϊσταμένου του ΚΕΕΠ -Κέντρου Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών, ο οποίος είχε τοποθετηθεί πριν λίγες εβδομάδες, στη θέση του τοποθετείται με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ η «τακτική υπάλληλος, Τ.Ε. Διοικητικού Παχούντη Ζωή». Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού τοποθετήθηκε ο Αλ. Νταλαπέρας με το σκεπτικό ότι «έχει ανταποκριθεί πλήρως σε όσα ζητήματα απασχολούν σήμερα τη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε., με παράδειγμα το ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ, και έχει επιδείξει θέληση για προσφορά, ιδιότητα που είναι απαραίτητη στη φάση αναδιοργάνωσης της εταιρείας». Στη Διεύθυνση Προμηθειών τοποθετήθηκε ο Ανδρέας Σκαλίδης. «Η τοποθέτηση του εγγυάται κατά τον καλύτερο τρόπο την παύση του σημερινού καθεστώτος της καθυστέρησης προώθησης και έγκρισης των προμηθειών της εταιρείας. Η παρουσία του Ανδρ. Σκαλίδη δεν θα επιτρέπει τη μετάδοση μεγάλων τηλεοπτικών γεγονότων χωρίς την προηγούμενη εξασφάλιση διάθεσης εφεδρικής μονάδας» σημειώνεται στην απόφαση της ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL