Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Στοχοποίηση Τ.Πετρόπουλου χωρίς αντικείμενο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στοχοποίηση Τ.Πετρόπουλου χωρίς αντικείμενο

Ο Ν. Καρούτζος, πρώην πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ και νυν μέλος του Δ.Σ, αφού έχασε τον πρώτο ρόλο στον ΕΔΟΕΑΠ ανέλαβε, το τελευταίο διάστημα, τον ρόλο του αυτόκλητου δημόσιου κατηγόρου και διώκτη του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου.

Η αρχή έγινε πριν λίγες μέρες, όταν ο κ. Καρούτζος ανακάλυψε ότι στον ΕΦΚΑ απασχολείται δικηγόρος ως συνεργάτης υποδιοικητή, ο οποίος έχει χρέη στον ΕΦΚΑ - Ταμείο Νομικών!

Πραγματικά, πολύ... περίεργο στις μέρες μας δικηγόρος να έχει χρέη στον ΕΦΚΑ, αλλά σε κάθε περίπτωση, τα χρέη σε τι έχουν να κάνουν με τον υφυπουργό, είναι άγνωστο. Όπως και δείχνει περίεργο πώς είναι δυνατόν να αποδίδεται στον Πετρόπουλο η επιλογή ενός προσώπου για λογαριασμό άλλου.

Σήμερα, ο Ν. Καρούτζος ξαναχτύπησε: Έγραψε για δήθεν αντιφάσεις των πόθεν έσχες του Τ. Πετρόπουλου ελέγχοντας τα δηλωμένα στεγαστικά δάνεια τα οποία είχε λάβει, πριν καν γίνει υφυπουργός και εκτιμώντας την αξία  της κατασκευής κατοικίας ως ορκωτός εκτιμητής! 

Όμως ο πρώην πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, αποσιωπά ότι 

• Οι δανειακές συμβάσεις βρίσκονται σε ισχύ, εξυπηρετούνται κανονικά και άρα είναι ενήμερες.
• Στη δήλωση πόθεν έσχες 2015 δεν υπήρχε η υποχρέωση δήλωσης δανειακών συμβάσεων,  όπως καθιερώθηκε στη συνέχεια, για το έτος 2016.
• Ουσιαστικά μιλάμε για οικονομικές συναλλαγές που έγιναν το έτος 2007 δηλαδή πολλά χρόνια πριν αναλάβει πολιτικές θέσεις ο νυν υφυπουργός.

Από τον πρώην πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ δεν ξεφεύγει ούτε η σύζυγος του υφυπουργού, καθώς  το 2010, πολύ πριν συνάψει  γάμο με τον υφυπουργό και τότε δικηγόρο, αγόρασε ένα διαμέρισμα 76 τ.μ. μέσω κυρίως τραπεζικού δανεισμού, πράγμα όχι και ιδιαίτερα πρωτότυπο την περίοδο εκείνη. Πάνω από 2 εκατ. Έλληνες έκαναν μία παρόμοια συναλλαγή την δεκαετία 2000-2010.

Το ολέθριο σφάλμα της συζύγου ήταν ότι υπέγραψε την δανειακή σύμφαση μόλις 3 ημέρες πριν ανακοινώσει ο Γ. Παπανδρέου την προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, πράγμα που διεγείρει τον ερευνητή δημοσιογράφο σε σχέση με θεωρίες συνωμοσίας και  εσωτερικής πληροφόρησης.

Το επόμενο βήμα θα ήταν να μας πει ότι εξαιτίας αυτής της δανειακής σύμβασης έγινε αναγκαία η πρώτη ανακεφαλαίωση των ελληνικών τραπεζών...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL