Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Τη Δευτέρα ανακηρύσσονται 5 ή 6 αδειούχοι τηλεοπτικοί σταθμοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τη Δευτέρα ανακηρύσσονται 5 ή 6 αδειούχοι τηλεοπτικοί σταθμοί

Την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιουνίου, θα μάθουμε πόσα και ποια κανάλια θα πάρουν άδεια. Την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Ιουνίου, ΙΣΩΣ μάθουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των προσφυγών των καναλιών, περιλαμβανομένου του Mega, για την αναστολή του διαγωνισμού για τις άδειες. Να εξηγηθούμε:

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΣΡ, την ερχόμενη Δευτέρα λήγει η προθεσμία που προβλέπει ο νόμος, προκειμένου το Συμβούλιο να απαντήσει επί των ενστάσεων, για τα κανάλια που θα προκριθούν, ώστε να λάβουν άδεια. Έτσι, το Συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα προκρίνει ή όχι εντός των αδειούχων το αίτημα του υπό σύσταση καναλιού της εταιρείας Τηλεοπτική Ελληνική, όπως λέγεται, συμφερόντων του επιχειρηματία Φ. Βρυώνη.

Την ίδια μέρα, προγραμματίζεται να εκδοθεί και ο κατάλογος των "υπερθεματιστών" του διαγωνισμού. Με άλλα λόγια, αναμένεται να ανακοινωθεί ποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί θα κηρυχθούν ως «αδειούχοι». Από την απόφαση που θα λάβει το ΕΣΡ για την Τηλεοπτική Ελληνική θα εξαρτηθεί εάν οι άδειες θα είναι 6 (δηλαδή η Τηλεοπτική Ελληνική, ο ΑΝΤ-1, ο Alpha, το Star, ο ΣΚΑΪ και το Epsilon) ή εάν θα είναι 5, χωρίς κανάλι του Φ. Βρυώνη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΕΣΡ μελετά τη βασιμότητα νέων στοιχείων που προσκομίστηκαν, αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και συγκεκριμένα το «πόθεν έσχες» μετόχου της Τηλεοπτικής Ελληνικής, εξαιτίας της οποίας είχε απορριφθεί ο φάκελλος αρχικά.

Δύο μέρες μετά, την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Ιουνίου, συνεδριάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να αποφανθεί επί της βασιμότητας των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών και της Ένωσής τους (ΕΙΤΗΣΕΕ), που ζητούν την αναστολή ή και ακύρωση του διαγωνισμού, επικαλούμενοι διάφορους λόγους, πολλοί από τους οποίους εκλείπουν. Είναι άγνωστο εάν το ΣτΕ θα προχωρήσει στην έκδοση απόφασης την ίδια μέρα, μετά τη διάσκεψη των μελών του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL