Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Αφιέρωμα του "Κόκκινου" στη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αφιέρωμα του "Κόκκινου" στη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο από το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ο 105,5 στο Κόκκινο θα πραγματοποιήσει ειδικές εκπομπές φωτίζοντας πτυχές της ιστορίας απότη ζοφερή εποχή της «επταετίας». Θα μιλήσει με τους πρωταγωνιστές των ταραγμένων ημερών και θα σταθεί σε γεγονότα και καταστάσεις που οδήγησαν στο να γραφτεί μία από τις μελανότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου, 17:00-19:00, ο αγωνιστής της Αριστεράς, γεωπόνος, Μήτσος Καρακώστας, συνομιλεί με τον Αλέξη Βάκη σε μια έκτακτη εκπομπή ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπερπενηντάχρονης συμμετοχής του στο κίνημα. Μεταξύ άλλων θα αναφερθεί: Στην προδικτατορική Νεολαία Λαμπράκη, την παράνομη ΟΜΛΕ της δικτατορίας, το φοιτητικό κίνημα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την ΠΠΣΠ και το ΚΚΕ (μ-λ) της μεταπολίτευσης, στα πέτρινα χρόνια της Αριστεράς και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου σήμερα είναι στέλεχος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής.

Ο Μήτσος Καρακώστας ήταν επίσης ο πρώτος φοιτητής που καταδικάστηκε επί μεταπολίτευσης για αντίσταση κατά της Αρχής στα γεγονότα της απεργίας των εργαζομένων του ΟΠΑΠ την άνοιξη του 1975.

Νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου 21 Απριλίου, 08:00-10:00, ο Διονύσης Ελευθεράτος θα εστιάσει την προσοχή του σε ορισμένες από τις πρώτες θεσμικές-νομοθετικές ρυθμίσεις της Χούντας και θα εξετάσει τι έδειξαν και τι «προανήγγειλαν» αυτές. Θα σταθεί στη διάλυση εκατοντάδων συλλόγων και σωματείων, στις αυξήσεις αποδοχών που «δώρισαν» στους εαυτούς τους τα απριλιανά «παιδιά του λαού», στη σύμβαση-φιάσκο με την αμερικανική εταιρεία Litton, αλλά και στον κωμικοτραγικό «πόλεμο» του Παττακού εναντίον της…μίνι φούστας. 

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος την Κυριακή, 22 Απριλίου, 08:00-10:00,  θα εξετάσει τις συνέπειες της χουντικής οικονομικής-κοινωνικής πολιτικής στον κόσμο της εργασίας. Ποιο ρεκόρ, πανευρωπαϊκό μάλιστα, σημείωσε η εξωτερική μετανάστευση; Τι έγινε με τους μισθούς; Πόσο και γιατί αυξήθηκαν τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα; Τι έγινε με το «ισοζύγιο» κερδισμένων-χαμένων θέσεων εργασίας; Σε πόσα διαβατήρια για το εξωτερικό αντιστοιχούσε κάθε κερδισμένη θέση απασχόλησης στην Ελλάδα;   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL