Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Πάρκο - Μουσείο της Ραδιοφωνίας στο Ίλιον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάρκο - Μουσείο της Ραδιοφωνίας στο Ίλιον

Τη δημιουργία Πάρκου - Μουσείου Ελληνικής Ραδιοφωνίας στο Ίλιον ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε τοπική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Ιλίου: να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα στεγάσει την ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας και ο περιβάλλων χώρος να αποτελέσει έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες της.

Το Μουσείο θα εγκατασταθεί στον Σταθμό Μεσαίων Κυμάτων της Ραδιοφωνίας, στον χώρο που σήμερα φυλάσσεται ο πρώτος πομπός του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ). Παράλληλα, θα αναδειχθεί το Πάρκο Ραδιοφωνίας, η αποκατάσταση των υπαρχόντων κτισμάτων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Σε συνδυασμό με τη σημαντική προσπάθεια για την αναβάθμιση του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά στοιχεία αναβάθμισης της περιοχής.

Τα κτήρια των Μεσαίων Κυμάτων κατασκευάστηκαν το 1937. Ο πομπός εξέπεμψε για πρώτη φορά σήμα έναν χρόνο αργότερα, το 1938. Το 2002 σταμάτησε οριστικά να εκπέμπει με την κατάργηση των Μεσαίων Κυμάτων. Το 1999 το υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε τα τρία κτήρια, που βρίσκονται στο εσωτερικό της έκτασης των 31 στρεμμάτων της ΕΡΤ, ως ιστορικά διατηρητέα.

Ήδη, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σε συνεργασία με την ΕΡΤ και το υπουργείο Οικονομίας προωθούν την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και την αδειοδότησή του, προκειμένου εντός του 2018 να προχωρήσει η δημοπράτηση και η εγκατάσταση του αναδόχου. Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 2 εκατ. ευρώ και να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL