Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C15.3°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
9.0°C13.8°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
8 °C
7.9°C14.1°C
0 BF 87%
Εξαίρεση των δημοτικών ραδιοσταθμών από τη δημοπράτηση των συχνοτήτων ζητεί η ΚΕΔΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξαίρεση των δημοτικών ραδιοσταθμών από τη δημοπράτηση των συχνοτήτων ζητεί η ΚΕΔΕ

Την εξαίρεση των δημοτικών ραδιοσταθμών από τη διαδικασία δημοπράτησης των ραδιοφωνικών συχνοτήτων ζητούν, με ψηφίσματά τους, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο δήμος Αθηναίων.

Στο ψήφισμα της ΚΕΔΕ, που εγκρίθηκε στο πρόσφατο συνέδριό της, τονίζεται ότι οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί «αποτελούν σημαντικούς πυλώνες ενημέρωσης των δημοτών και των πολιτών, γενικότερα. Αναδεικνύουν με νηφαλιότητα, πλουραλισμό και αντικειμενικότητα, την πολιτιστική και κοινωνική δράση, καθώς και τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών».

Μεταξύ άλλων, η ΚΕΔΕ ζητεί να αποσαφηνιστεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού, που έχουν μορφή ΝΠΙΔ, να δοθεί η δυνατότητα μετατροπής σε δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, όλων των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ που βρίσκονται υπό άλλο καθεστώς λειτουργίας αλλά και ίδρυσης νέων δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού με αντικείμενο την λειτουργία ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών , στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό των ειδικοτήτων που απαιτούνται, επαρκή επιχορήγησή τους από τους δήμους.

Από την πλευρά του ο δήμος Αθηναίων, σε ψήφισμα που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση, εκφράζει την αντίθεσή του στη δημοπράτηση των αδειών και των συχνοτήτων των δημοτικών ραδιοφώνων , όπως προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο που δόθηκε για διαβούλευση. Όπως αναφέρει το ψήφισμα, το νομοσχέδιο παραβλέπει την ιδιαιτερότητα των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, «οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως ιδιωτικές επιχειρήσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL