Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Το σενάριο της αποχής από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επαναφέρουν ορισμένοι από τους μετόχους των τηλεοπτικών σταθμών. Το ίδιο σενάριο διακινούνταν και στην πρώτη απόπειρα αδειοδότησης πριν από ένα χρόνο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, όπως έδειξε η συμμετοχή όλων. Μπορεί οι επιχειρηματίες της τηλεόρασης να εμφανίζονται ενωμένοι... σαν μια γροθιά, όμως η δυσπιστία μεταξύ τους και η έλλειψη εμπιστοσύνης δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοιου είδους ρίσκα.

Ταξική εφημερίδα της μεσαίας τάξης. Την έκδοση μιας νέας καθημερινής εφημερίδας με τίτλο «Φιλελεύθερος», τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, προαναγγέλλει ο Θ. Μαυρίδης του liberal.gr. Όπως λέει ο ίδιος: «Δεν θα σας πω ότι θα είναι μία εφημερίδα που θα υπηρετήσει τη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία, την αλήθεια! Όλοι αυτά σας λένε. Θα είμαι ειλικρινής, όπως πάντα! Θα είναι μια ταξική εφημερίδα! Θα είναι η εφημερίδα της μεσαίας τάξης και θα υποστηρίζει τα συμφέροντά της».

Πληροφορίες ταυτότητας των ρ/σΣ μέσω RDS Σε δημόσια διαβούλευση καλεί τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς το ΕΣΡ προκειμένου να προχωρήσει σε ρύθμιση του συστήματος RDS, σε εφαρμογή της Οδηγίας «Σύστημα ταυτοποίησης ραδιοφωνικών σταθμών (RDS)» με συγκεκριμένους κανόνες. Το σύστημα παροχής πληροφοριών RDS είναι γνωστό στους ρ/σ και στους ακροατές, όμως η Οδηγία υποχρεώνει τους σταθμούς για παροχή πληροφόρησης ως προς βασικά στοιχεία της ταυτότητάς τους, προκειμένου να ικανοποιείται η πρακτική ανάγκη ενημέρωσης ακροατών και άλλων δημόσιων αρχών (ΕΕΤΤ). Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Ο Τύπος στη διάρκεια της Κατοχής «O Γιόζεφ Γκαίμπελς βρήκε πρόθυμους προς επιχειρηματική και πολιτική σύμπραξη στα πρακτορεία Τύπου που ήδη λειτουργούσαν. Η γερμανική εταιρεία ειδικού σκοπού Mundus ανέλαβε σε κοινοπραξία με τα υπάρχοντα πρακτορεία τον απόλυτο έλεγχο και τη διανομή του Τύπου στην κατοχική Ελλάδα. Διευθυντής στην εταιρεία, στην οποία ο υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ είχε το 51%, ήταν ο Όθων Πικραμμένος. Ο δωσιλογισμός και ο πλουτισμός μέσω της συνεργασίας με τον κατακτητή δεν ήταν μεμονωμένο φαινόμενο». Απόσπασμα ομιλίας του Νίκου Παππά στην εκδήλωση με θέμα "Τα Μέσα αγιάζουν τον σκοπό - Προπαγάνδα και ενημέρωση την περίοδο της Κατοχής", που διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη η ΓΓΕΕ.

Την πεπατημένη των κεντρικών ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών θα ακολουθήσει η ΕΡΤ και για το ντιμπέιτ εν όψει της εκλογής αρχηγού για τον νέο φορέα του Κέντρου. Το πρώτο από τα δύο, με τους 9 υποψηφίους, μεταδίδεται την ερχόμενη Δευτέρα από την ΕΡΤ2, ώρα 21.00, με συντονίστρια τη Δώρα Αναγνωστοπούλου και 5 δημοσιογράφους από ισάριθμα τοπικά κανάλια. Η σειρά των υποψηφίων θα οριστεί με κλήρωση. Εδώ τελειώνουν όλα τα γνωστά. Ποια κανάλια, ποιοι δημοσιογράφοι, με ποια διαδικασία, όλα βρίσκονταν στον αέρα μέχρι χθες. Αντιθέτως το ντιμπέιτ της 6ης Νοεμβρίου είναι γνωστό ότι θα παρουσιάσει η Δ. Αναγνωστοπούλου, πιθανώς από κοινού με τον Π. Τσίμα και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποβάλουν ερωτήσεις η Στεφανία Μουρελάτου (ANT1), η Κάτια Μακρή (Star), η Ράνια Τζίμα (Alpha), ο Νίκος Ευαγγελάτος (Έψιλον) και ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος (Mega).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL