Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Σε απεργία πείνας για τον ΕΔΟΕΑΠ ο Θ. Βαρίκος Από την περασμένη Πέμπτη ο γνωστός δημοσιογράφος κατέβηκε σε απεργία πείνας έξω από το κτήριο του ΕΦΚΑ. «Δεν αντέχω άλλο τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Μας διαλύουν, μας εξοντώνουν. Να πληρώσουν οι εργοδότες ως οφείλουν. Τέρμα τα παιχνίδια τους», δήλωσε ο ίδιος, αναφερόμενος στην καθυστέρηση να βρεθεί πόρος για τον ΕΔΟΕΑΠ. Κύμα συμπαράστασης στον Θόδωρο Βαρίκο έχει ήδη οργανωθεί, με συλλογή δεκάδων υπογραφών μέσω των social media.

SOS για τον ΕΔΟΕΑΠ Εντός της εβδομάδας αναμένουν τα σωματεία την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, που θα ρυθμίζει το θέμα του πόρου του Ταμείου των δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ. Απαραίτητη η προηγούμενη έγκριση των ρυθμίσεων από τους θεσμούς. «Προτιμώ μια λύση όχι καλή από τη μη λύση. Κι αυτό, γιατί μια όχι καλή λύση μπορεί να διορθωθεί, ενώ μια μη λύση οδηγεί οπωσδήποτε τον ΕΔΟΕΑΠ σε κατάρρευση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος επιχειρώντας να δημιουργήσει βάση ενότητας στον κλάδο.

Τέλος τα ελληνικά σίριαλ στο Mega Προσωρινή διαταγή, βάσει της οποίας απαγορεύεται η τηλεοπτική προβολή σειρών και σίριαλ που προβάλλει το Mega, εξέδωσε το δικαστήριο υπέρ του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Έργων «Αθηνά», που διαχειρίζεται το πνευματικό έργο σκηνοθετών και σεναριογράφων. Η απόφαση αφορά έργα δημιουργών που ανήκουν στον Οργανισμό «Αθηνά» καθώς έκανε δεκτή προσφυγή, αφού δεν καταβάλλονται πνευματικά δικαιώματα από το 2015.

Τέλος η συνεργασία του “Unfollow” με τα “Παραπολιτικά” Τα ένθετα “Reporter” και “Propaganda” δεν θα συνεχίσουν την έκδοση τους στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Η ανακοίνωση έγινε από τον διευθυντή του “Unfollow” Λ. Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία του με τα μέσα του Ομίλου Παραπολιτικά καθώς εργάζεται για κάτι καινούργιο.

Πειθαρχική ποινή για Σρόιτερ και Κεφαλογιάννη. Την ποινή της επίπληξης με ανάρτηση επέβαλε κατά πλειοψηφία το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στους δημοσιογράφους Αντώνη Σρόιτερ και Μιχάλη Κεφαλογιάννη, για τη συμμετοχή τους σε διαφήμιση. Ο Α. Σρόιτερ συμμετείχε σε διαφήμιση βιομηχανίας αλουμινίου, ο Μ. Κεφαλογιάννης σε διαφήμιση κάρτας ιατρικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τον Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, ο δημοσιογράφος οφείλει «...να μην επιδιώκει και μη δέχεται τη διαφημιστική χρήση του ονόματος, της φωνής και της εικόνας του, παρά μόνο για κοινωφελείς σκοπούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL