Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Σε κρίσιμη καμπή η εφημερίδα "Μακεδονία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε κρίσιμη καμπή η εφημερίδα "Μακεδονία"

Θεσσαλονίκη: Στα πρόθυρα του «λουκέτου» φαίνεται ότι βρίσκονται οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», ενώ από χθες οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.

Η επιχείρηση χρωστάει στους εργαζομένους περί τους 14 μισθούς από δεδουλευμένα των τελευταίων τριών - τεσσάρων χρόνων και άλλους τρεις μισθούς από παρελθόντα έτη, που υποτίθεται ότι θα τους εξοφλούσε τμηματικά από το 2018 και μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μεγαλομέτοχος του εκδοτικού συγκροτήματος, παρά τη μεγάλη κρίση που ξέσπασε και απειλεί την ύπαρξη της ιστορικής εφημερίδας, μέχρι στιγμής παραμένει άφαντος και δεν έχει δηλώσει τι σκοπεύει να πράξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «το ερημωμένο τοπίο στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης έρχονται να συμπληρώσουν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο ιστορικό συγκρότημα των εφημερίδων 'Μακεδονία' και 'Θεσσαλονίκη', που, ουσιαστικά, οδηγούν στο κλείσιμό τους» και εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους του συγκροτήματος. Καλεί -τέλος- την εργοδοσία «να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντί σε αυτούς, αλλά και απέναντι στο αναγνωστικό κοινό της πόλης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL