Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
"Η σαχλαμάρα τελείωσε", η δημοσιογραφική αλητεία ποτέ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η σαχλαμάρα τελείωσε", η δημοσιογραφική αλητεία ποτέ

Αυτή η Ευρώπη με δημοκρατία, ισότητα και ισονομία μάλλον τρομακτική μοιάζει για τον Κ. Μητσοτάκη, που προσπαθεί να πουλήσει ως νέο τον ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό. Το «όραμα» του Γάλλου με φεγγάρι στην Πνύκα, πώς να ταιριάξει;

Έτρεξε ασθμαίνων να ξεκλέψει μια πιο εγκάρδια χειραψία, μια ματιά, μια κοινή δήλωση ή έστω μια κοινή φωτογραφία... Μάταια. Ο κ. Μακρόν και το όραμά του τον προσπέρασε αφήνοντάς τον στην απομόνωση των γραφείων της Πειραιώς. Μόνος στις δηλώσεις μετά... Έμεινε ο κ. Οικονόμου στο ΣΚΑΪ να καμαρώνει για την «ουσιαστική συνάντηση».

Τόσο «ουσιαστική» που ούτε στον κόπο να βγάλει ανακοίνωση η Ν.Δ. δεν μπήκε. Το περίμεναν οι έμπιστοι και καθ’ όλα έμπειροι επαγγελματίες χαλκευτές της ενημέρωσης, οι κατ' ευφημισμόν «σχολιαστές» του σταθμού και έσπευσαν να περισώσουν ό,τι μπορούν από την επικοινωνιακή αμηχανία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η σαχλαμάρα τελείωσε» είπε ο Π. Τσίμας μετά τη συνάντηση Μακρόν, Τσίπρα με τους επιχειρηματίες, εννοώντας τις γνωστές «αριστερές ιδεοληψίες». «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάνει πράξη αυτό που για πρώτη φορά είπε σήμερα. Να γίνει ιδιοκτήτης του προγράμματος» συμπλήρωνε λίγο μετά ο κ. Πορτοσάλτε επιδιώκοντας μια μόχλευση των αριστερών αισθητηρίων και «εσωκομματικές αντιδράσεις». Ο Τσίπρας ή θα γίνει νεοφιλελεύθερος, ή δεν θα είναι τίποτα για το μιντιακό σύστημα, γι’ αυτό και ο Άρης έδωσε γραμμή: Ελληνικό και Σκουριές τώρα, ερήμην κανόνων, γιατί «η δουλειά» πρέπει να γίνει...

https://www.youtube.com/embed/mVY6wkneoA8

Ν. Δένδιας: «Αυτό το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας δεν έχει καμία σοβαρότητα. Είναι ένα περιφρονητέο νομοσχέδιο». Μια «σαχλαμάρα» και αριστερές αγκυλώσεις...

Παρά τον συντηρητικό επαρχιωτισμό που κατέκλυσε το Διαδίκτυο σχολιάζοντας την σχέση του προεδρικού ζευγαριού, όλοι ζήλεψαν το πακέτο: «Πνύκα, φεγγάρι και όραμα» και την άλλη μέρα στα κανάλια δήλωναν όλοι πιο Μακρόν από τον Μακρόν.

Αν. Μ. Ασημακοπούλου: «Έχει γοητεία ο Μακρόν, αλλά τώρα στη ΔΕΘ θα δούμε και τη γοητεία του Κ. Μητσοτάκη». «Πολιτικά εννοείτε;» πήγε να το σώσει ο έμπειρος κ. Οικονόμου. Ακάθεκτη όμως εκείνη συνέχισε «ωραίο παιδί είναι...». «Την αποτελεσματικότητά του» συμπλήρωσε τελικά ξεχνώντας ότι αυτό ακριβώς φοβάται ο κόσμος, μιας και τη μόνη «γοητεία» του Κυριάκου που έχει δει είναι οι απολύσεις (ΣΚΑΪ).

https://www.youtube.com/embed/MAedFmIDIDs

Όταν οι ξένοι μιλούν για το τέλος του προγράμματος την άνοιξη και οι «άριστοι» μιλούν για εκλογές, τι άλλο σημαίνει πέρα από το ότι δεν θέλουν με τίποτα να τελειώσει το πρόγραμμα; Εκλογές βλέπει η κ. Μπακογιάννη την άνοιξη, ενώ ο κ. Δένδιας θεωρεί το ρίσκο περιττό, όταν με ένα απλό παραχωρητήριο μπορεί να γίνει η δουλειά.

Γοητεία έχουν, αριστεία διαθέτουν και το σχέδιο για τη χώρα έτοιμο το έχουν. Ποιο είναι; Ξεκάθαρα το είπε τη Δευτέρα ο κ. Βορίδης, η επαναδιαπραγμάτευση μιας νέας συμφωνίας, ένα νέο, πιο «γοητευτικό» Μνημόνιο δηλαδή, με μία μόνο υπόσχεση ελάφρυνσης, τη μείωση φόρων για τις επιχειρήσεις.

Απορώ γιατί ο κόσμος να μην τους ψηφίσει...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL