Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Ράνια Σβίγκου: / Ράνια Σβίγκου: Τα κόμματα να διακηρύξουν την ανάγκη να δοθούν οι τηλεοπτικές άδειες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ράνια Σβίγκου: / Ράνια Σβίγκου: Τα κόμματα να διακηρύξουν την ανάγκη να δοθούν οι τηλεοπτικές άδειες

Την «περίεργη σιωπή» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τις συζητήσεις για τις έξι τηλεοπτικές άδειες παρατηρεί η Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο Πρακτορείο 104,9. Όπως διαπιστώνει η επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «δεν βλέπουμε την ίδια κινητικότητα όπως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς υποστήριζαν ότι δεν μπορεί να είναι άπειρες οι τηλεοπτικές άδειες. Τώρα βλέπουμε μια περίεργη σιωπή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σαν να μην θέλουν να γίνει ποτέ διαγωνισμός. Νομίζω αυτό κρύβει».

Η Ρ. Σβίγκου κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να τοποθετηθούν σχετικά με την αναγκαιότητα άμεσα να γίνει ο διαγωνισμός, όπως η ίδια η τελευταία απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει». Κάλεσε επίσης το ΕΣΡ «να απαντήσει στην επιστολή Παππά και να δώσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη του διαγωνισμού και για τη διενέργειά του».

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ

Την ανάγκη να υπάρξει νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο τονίζει με ανακοίνωσή της και η ΠΟΣΠΕΡΤ, καλώντας τα μέλη του ΕΣΡ «να μην ακολουθήσουν την τακτική προηγούμενων ανεξάρτητων αρχών», «να προχωρήσουν άμεσα μαζί με την κυβέρνηση στη νομιμότητα», αλλά και «να μην παρασυρθούν από την παρελκυστική τακτική και τις σκοπιμότητες των γνωστών συμφερόντων». Τέλος, «να αποδείξουν αυτή τη στιγμή με το κύρος των αποφάσεών τους ότι είναι μέλη μιας πραγματικά ανεξάρτητης αρχής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL