Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Π. Παπακωνσταντίνου: Το σκάνδαλο με την καμπάνια του «Μενουμε Σπίτι» μας προσβάλλει όλους ως δημοσιογράφους (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Παπακωνσταντίνου: Το σκάνδαλο με την καμπάνια του «Μενουμε Σπίτι» μας προσβάλλει όλους ως δημοσιογράφους (ηχητικό)

Γι’ αυτούς που έχουν ευλύγιστη μέση και εξυπηρετούν κάθε εξουσία καθώς και για εκείνους τους δημοσιογράφους που βγάζουν τίμια το ψωμί τους μίλησε Στο Κόκκινο ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου ο οποίος τόνισε ότι το σύνθημα «Αλήτες - Ρουφιάνοι - Δημοσιογράφοι» φυσικά και δεν το υιοθετεί, εντούτοις αντιλαμβάνεται τι εννοεί ο κόσμος που παρ` όλα αυτά δεν τους τσουβαλιάζει όλους.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/844678048&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Στην Ευγενία Λουπάκη ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για τη μεγάλη δυσπιστία που έχει ο κόσμος προς τα ΜΜΕ κάτι που έχει καταγραφεί και από το ευρωβαρόμετρο, την επίσημη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ σε αυτό, και τόνισε πως την ξέρουμε την κατάσταση στα ΜΜΕ, δεν γίνεται να μας φτύνουνε και εμείς να κάνουμε ότι βρέχει, σημείωσε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.

Πέρα από το αν αρέσει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ σημασία έχει ότι πέτυχε τον σκοπό του και ο σκοπός του ήταν να καταδείξει αυτό το τεράστιο σκάνδαλο επισήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Εξήγησε ότι το σκάνδαλο με τα 100 εκατ. ευρώ για την καμπάνια του «Μενουμε Σπίτι» μας προσβάλλει όλους ως δημοσιογράφους και τόνισε ότι φυσικά και έπρεπε να δοθούν ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τον κορονοϊό αλλά αυτά τα χρήματα έπρεπε να δοθούν με κριτήρια σε ΜΜΕ που πληρώνουν τους εργαζόμενους τους και σαφώς έπρεπε να υπάρχουν κριτήρια.

Η κατάσταση και σήμερα δεν είναι καλύτερη ίσως είναι χειρότερη από τότε που και τα διεθνή ΜΜΕ κατέγραφαν τη δυσπιστία των Ελλήνων για τα ΜΜΕ καθώς παρουσίαζαν αλλοιωμένη την πραγματικότητα και το πως αντιμετώπιζαν τα μνημόνια αφού έδειχναν ότι το 90% της κοινωνίας τα υποστηρίζει.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε την απαράδεκτη κατάσταση με την παραπληροφόρηση και την αποπληροφόρηση του κόσμου, καθώς βλέπεις τα δελτία ειδήσεων να περιλαμβάνουν το αστυνομικό ρεπορτάζ του χειρίστου είδους και να μη βλέπεις τίποτα για τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.

Ο δημοσιογράφος μίλησε και για την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πρώτο εννιάμηνο της διακυβέρνησης του, καθώς χάθηκε η χρυσή ευκαιρία στο διστοπικό τοπίο των ελληνικών ΜΜΕ να αλλάξει κάτι και να φτιαχτεί μια αξιόπιστη δημόσια τηλεόραση, ώστε να υπάρχει σήμερα έστω ένα ραδιόφωνο και μια τηλεόραση που να μην είναι σε αυτό το μαύρο χάλι.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι αυτό που ζούμε σήμερα στα ΜΜΕ δεν το έχουμε ξαναζήσει και η κυβέρνηση της ΝΔ που έριξε τότε το μαύρο τώρα έχει πάει την ΕΡΤ πολύ πίσω.

πηγή Στο Κόκκινο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL