Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
ΕΡΤ μόνο για νεοδημοκράτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ μόνο για νεοδημοκράτες

Το καπέλωμα της κυβέρνησης στην ΕΡΤ δεν έχει ούτε προηγούμενο ούτε τελειωμό. Το δόγμα είναι «εξαφανίζουμε οτιδήποτε ενοχλεί την κυβέρνηση». Ή «οτιδήποτε αμφισβητεί το αφήγημα της κυβέρνησης». Οποιαδήποτε διαμαρτυρία, οποιαδήποτε αντίδραση, άλλη γνώμη, οποιαδήποτε αλήθεια αποκαλύπτει το κυβερνητικό παραμύθι.

Χθες η ΕΡΤ εξαφάνισε τις συγκεντρώσεις και δράσεις διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών και των ανθρώπων του πολιτισμού για την εγκατάλειψή τους μέσα στην υγειονομική κρίση, που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και του κινήματος Support Art Workers.

Οι συγκεντρώσεις των ανθρώπων του πολιτισμού, με πορείες, δρώμενα και χάπενινγκ, κράτησαν χθες, 21η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, όλη την ημέρα: από τις 7 το πρωί μέχρι το βράδυ αργά.

Η ΕΡΤ άφαντη. Η ΕΡΤ απούσα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η ΕΡΤ δεν μετέδωσε τίποτε απ' ό,τι έγινε στο Σύνταγμα, στο υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια, στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου, στη Βουλή, στο Θησείο, όπου βρέθηκαν οι ηθοποιοί.

Η ΕΡΤ μούγκα. Η ΕΡΤ, την οποία πληρώνουν και οι ηθοποιοί και οι τραγουδοποιοί και οι στιχουργοί και οι χορευτές και οι σκηνοθέτες. Όλοι αυτοί την πληρώνουν.

Θα μου πεις, και η ΠΟΕΔΗΝ δεν την πληρώνει; Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, των οποίων τις διαμαρτυρίες συστηματικά αποκρύπτει; Και οι επιστήμονες, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι λογιστές δεν την πληρώνουν, που δεν έβγαλε άχνα με την ντροπή της τηλεκατάρτισης προ μηνός; Και μόνο ύστερα από μία εβδομάδα κραξίματος στα social media, όταν τα πήραν πίσω όλα άρον - άρον, μόνο τότε η ΕΡΤ ξύπνησε. Την ξύπνησε η «παρέμβαση Μητσοτάκη».

Αντίστοιχα δουλεύει και το ΑΠΕ. Τσιμουδιά προχθές για την κοινή ανακοίνωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Αυγενάκης καπηλεύεται έργο δικό τους, την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού. Το ΑΠΕ δεν το έμαθε, δεν το γνώριζε, δεν το μετέδωσε. Χθες, όμως, την απάντηση Αυγενάκη την έμαθε και την ανάρτησε αυτούσια. Ο Αυγενάκης εμφανίζεται να απαντάει σε ένα ερώτημα που δεν αναφέρεται καν, ούτε έχει αναφερθεί στο παρελθόν.

Αυτή είναι η δημοσιογραφία των δημόσιων ΜΜΕ επί Ν.Δ. Συγχαρητήρια, συνεχίστε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL