Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C18.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C14.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C16.6°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.7°C17.7°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.6°C14.6°C
2 BF 72%
Νέα Υόρκη, Παρίσι, Αθήνα: H μάχη ενάντια στον κορωνοϊό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα Υόρκη, Παρίσι, Αθήνα: H μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Στην πρώτη γραμμή του πολέμου στη μάχη με τον κορωνοϊό μας μεταφέρει η εκπομπή «360 μοίρες» με τη Σοφία Παπαιωάννου, απόψε, τα μεσάνυχτα ακριβώς, στον Alpha.

Από τους κινδύνους στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και τον εθελοντισμό στο Μανχάταν μέχρι τις υπερπλήρεις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Γαλλίας, όσοι ζουν καθημερινά τον φόβο της πανδημίας και των ψυχολογικών επιπτώσεων που μπορεί να επιφέρει αλλά κι εκείνοι που νιώθουν ότι μπορούμε να τηνικήσουμε μοιράζονται τις ανησυχίες και τα βιώματά τους. Έλληνες ομογενείς γιατροί στην Αμερική μετά από 36 ώρες βάρδιας μιλούν στην εκπομπή για τις δραματικές συνθήκες στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, για τη μοναξιά των ασθενών και στέλνουν έκκληση στην Ελλάδα που αγαπούν να προσέχει.

Ελληνίδα σεφ, ιδιοκτήτρια διάσημου εστιατορίου στο Μανχάταν, μαγειρεύει δωρεάν για το νοσηλευτικό προσωπικό, τους άστεγους και τα γηροκομεία της Νέας Υόρκης.

Στη Γαλλία, τρένα και ελικόπτερα μεταφέρουν ασθενείς από τα υπερπλήρη νοσοκομεία του Παρισιού σε άλλες πόλεις, αλλά και σε γειτονικές χώρες. Ο Πολ Ζομπέρ είναι ο άνθρωπος που παίρνει τη δύσκολη απόφαση αν ένας ασθενής με κορωνοϊό θα γίνει δεκτός στη ΜΕΘ. «Είμαστε σε πόλεμο. Βλέπουμε τον φόβο στους ανθρώπους. Αλλά κι εμείς, οι γιατροί, φοβόμαστε».

Τέλος, η εκπομπή καταγράφει τις προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς της πόλης και συνομιλεί με τον ψυχίατρο Σάββα Σαββόπουλο για τις επιπτώσεις της καραντίνας στην Ψυχική Υγεία αλλά και για τα θετικά που μπορεί να προκύψουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL