Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Σταδιακά οι εφημερίδες στα σούπερ μάρκετ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σταδιακά οι εφημερίδες στα σούπερ μάρκετ

Εξακόσια σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα πωλούν εφημερίδες. Αυτό, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή του πρακτορείου διανομής «Άργος», με στοιχεία από τους διανομείς.

Ωστόσο, προβλήματα καταγράφονται στην επαρχία για τη διανομή του περιφερειακού Τύπου από τις μεγάλες αλυσίδες σύμφωνα με καταγγελίες. Στη χώρα υπολογίζεται ότι λειτουργούν περί τα 2.750 καταστήματα σούπερ μάρκετ μεγάλων αλυσίδων, εκτός νησιών, περιλαμβανομένης της Κρήτης.

Ο Σύνδεσμος Περιφερειακών Εφημερίδων ΣΗΠΕ, με καταγγελία του από τις 23 Μαρτίου διαπιστώνει άρνηση των μεγάλων αλυσίδων να παραλάβουν και να πωλήσουν εφημερίδες.

Ο ΣΗΠΕ διαπιστώνει από τα μέλη του «τη μέχρι σήμερα άρνηση των εγχώριων και διεθνών αλυσίδων σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα να εφαρμόσουν τη νομοθεσία. Καλούμε άμεσα τις επιχειρήσεις αυτές να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων τοποθετώντας στα ράφια τους τις τοπικές εφημερίδες» σημειώνει και προσθέτει: «Είναι αδιανόητο σε τόσο δύσκολες στιγμές να προβάλλουν λογής - λογής δικαιολογίες, επιδεινώνοντας το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εφημερίδες της επαρχίας. Καλούμε επίσης το υπουργείο Ανάπτυξης και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εμπορίου να εξασφαλίσουν την εφαρμογή της νομοθεσίας. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL