Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος: Μέτρα τώρα για τη στήριξη του Τύπου από τον κορωνοϊό

Mέτρα τώρα για τον Τύπο και όχι αποκλεισμό του από την ενίσχυση, απαιτεί με ανακοίνωσή της η "Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος",επισημαίνοντας ότι «η πανδημία του κορoναϊού ήρθε να προσθέσει νέα δυσβάστακτα βάρη στον ήδη χειμαζόμενο Τύπο δημιουργώντας ένα εφιαλτικό τοπίο στον τομέα της Ενημέρωσης»

Οπως τονίζει" Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να υλοποιηθούν τα μέτρα για τη στήριξη του Τύπου τα οποία καθυστερούν αδικαιολόγητα αν και είχαν εξαγγελθεί τόσο από την παρούσα όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Κάθε ημέρα που περνάει είναι κρίσιμη και οποιαδήποτε καθυστέρηση επιβαρύνει την κατάσταση στην Ενημέρωση που απειλείται να υποστεί ανήκεστο βλάβη. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης διακινδυνεύοντας ακόμη και την υγεία τους."

Η ανακοίνωση της παράταξης "Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος

«Η πανδημία του κορoναϊού ήρθε να προσθέσει νέα δυσβάστακτα βάρη στον ήδη χειμαζόμενο Τύπο δημιουργώντας ένα εφιαλτικό τοπίο στον τομέα της Ενημέρωσης. Σε μια στιγμή που η αξιοπιστία και ο πλουραλισμός στην ενημέρωση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την πληροφόρηση των πολιτών στη μάχη κατά της υγειονομικής απειλής ο Τύπος κινδυνεύει με δραματική συρρίκνωση, Τα αναγκαία μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών είχαν σαν αποτέλεσμα την κάθετη πτώση της κυκλοφορίας των εφημερίδων ενώ την ίδια στιγμή η απουσία διαφήμισης του στερεί και το τελευταίο οξυγόνο για την διατήρησή του εν ζωή.

 

Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να υλοποιηθούν τα μέτρα για τη στήριξη του Τύπου τα οποία καθυστερούν αδικαιολόγητα αν και είχαν εξαγγελθεί τόσο από την παρούσα όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση. Κάθε ημέρα που περνάει είναι κρίσιμη και οποιαδήποτε καθυστέρηση επιβαρύνει την κατάσταση στην Ενημέρωση που απειλείται να υποστεί ανήκεστο βλάβη. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης διακινδυνεύοντας ακόμη και την υγεία τους.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ καλεί τον κλάδο να είναι σε επαγρύπνηση για να αποκρούσει τυχόν σχέδια εργοδοτών να μεταβάλλουν επί το χείρον τις εργασιακές σχέσεις εκμεταλλευόμενοι τις επιλογές της κυβέρνησης στα εργασιακά.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι αδιανόητη κάθε προσπάθεια αποκλεισμού εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης από τη διαφημιστική καμπάνια που υλοποιεί η κυβέρνηση για την ενημέρωση του κοινού για τον κορωναϊό.

Ο αποκλεισμός της εφημερίδας DOCUMENTO αποτελεί μεθόδευση που πλήττει τον πλουραλισμό και το δικαίωμα ΟΛΩΝ των πολιτών στην ενημέρωση. Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ καταδικάζει τέτοια είδους μικροπολιτικά παιχνίδια που είναι απολύτως αποκρουστικά ιδιαίτερα στο φως της μάχης που δίνει η χώρα κατά της υγειονομικής απειλής».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις