Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Μετά τη σχετική ΠΝΠ / Εν αναμονή της απόφασης για εφημερίδες στα σούπερ μάρκετ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά τη σχετική ΠΝΠ / Εν αναμονή της απόφασης για εφημερίδες στα σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ, τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγορίες αυτών μπορούν να πωλούν εφημερίδες, καθώς δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΠΝΠ με σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση τη πανδημίας. Είχε προηγηθεί έκκληση από τους εκδότες εφημερίδων της ΕΙΗΕΑ, από το Πρακτορείο Διανομής Άργος και από την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως σημειώνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «δύναται να προβλέπεται η υποχρέωση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγοριών αυτών τις Κυριακές, είτε για όλη την επικράτεια είτε για μέρος αυτής. Με όμοια απόφαση καθορίζεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων τις Κυριακές. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι δυνατόν να υποχρεώνονται τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγορίες αυτών να πωλούν εφημερίδες».

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) καταγγέλλει άρνηση των εγχώριων και διεθνών αλυσίδων σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα να εφαρμόσουν τη νομοθεσία, όπως αναφέρουν μέλη του.

«Είναι αδιανόητο σε τόσο δύσκολες στιγμές να προβάλλουν λογής - λογής δικαιολογίες επιδεινώνοντας το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εφημερίδες της επαρχίας» σημειώνει ο Σύνδεσμος και καλεί το υπουργείο Ανάπτυξης και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εμπορίου να εξασφαλίσουν την εφαρμογή της νομοθεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL