Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Οι απολύσεις οδηγούν στη συρρίκνωση του "Έθνους"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι απολύσεις οδηγούν στη συρρίκνωση του "Έθνους"

Αφού περιέκοψαν όσους μπορούσαν στο όριο του νόμου, ενώ είχε προηγηθεί μια «εθελουσία έξοδος» όχι τόσο εθελουσία, το περασμένο καλοκαίρι, οπότε ανεστάλη η έκδοση του ημερήσιου φύλλου, η διοίκηση του «Έθνους» προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε επιπλέον απολύσεις τριών δημοσιογράφων, εκ των πλέον προβεβλημένων, με κεντροαριστερή απόχρωση στην εφημερίδα.

Η ανάγκη για «περικοπή δαπανών» είναι η συνήθης αιτιολογία που επικαλούνται οι επιχειρήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για τρεις από τους πλέον προβεβλημένους και ξεχωριστούς δημοσιογράφους με αριστερό πρόσημο, πράγμα που κάνει και τον πιο αθώο να πονηρεύεται ακόμα και για αλλαγή πολιτικής της εφημερίδας. Η Ναταλί Χατζηαντωνίου ήταν αρχισυντάκτης του Πολιτιστικού, ο Κώστας Αντωνάκος αρχισυντάκτης Οικονομικού, ενώ ο Χρήστος Ξανθάκης είχε προσληφθεί μετά βαΐων και κλάδων και με διαφήμιση μόλις πριν από έναν χρόνο.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία του "Έθνους" (ανήκει στην Dimera υπό τον Ιβάν Σαββίδη) ότι «συνεχίζει τις αντεργατικές της πρακτικές, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν για διατήρηση των θέσεων εργασίας μετά τη διακοπή της καθημερινής έκδοσης». Όπως συμπληρώνει «οι απολύσεις των συναδέλφων δεν ωφελούν, αντίθετα ανάλογες πρακτικές επιτυγχάνουν τη συρρίκνωση της ύλης και την πτώση της ποιότητας του φύλλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL