Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Μαρινάκης σε Μητσοτάκη: "Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαρινάκης σε Μητσοτάκη: "Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς"

Σε διασταυρούμενα πυρά από Σαββίδη και Μαρινάκη βρίσκεται η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα και όλα δείχνουν ότι θα βγει βαθιά πληγωμένη. Οι ολιγάρχες των μίντια έχουν ξεκινήσει πόλεμο στον Αυγενάκη, στην κυβέρνηση και κατά περίπτωση ακόμα και στον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ήταν θέμα χρόνου για την κυβέρνηση της Ν.Δ. -και το ποδόσφαιρο είναι μόνο η αρχή.

Τα δύο συγκροτήματα πυροβολούν ομαδόν, ακόμα περισσότερο μετά την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή. «Τροπολογία - έκτρωμα» τη χαρακτηρίζει το "Έθνος", «Τροπολογία - ξέπλυμα» τη χαρακτηρίζει η πλευρά Μαρινάκη. Η συμβατική «διαπλοκή» των '90 έχει αυτονομηθεί από την πολιτική και διεκδικεί να πάρει τη θέση της.

Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο μεγαλομέτοχος της Άλτερ Έγκο, με όπλα τα "Νέα", το "Βήμα", το in.gr, το Οne Channel και στα σκαριά το νέο Mega σε πανελλαδική κάλυψη, στοχεύει με οργανωμένη ομάδα κρούσης, μεθοδικά και συντεταγμένα σε πολλαπλά μέτωπα.

* Το άρθρο του Λ. Χαραλαμπόπουλου χθες βάλλει απευθείας κατά του πρωθυπουργού: «H πολυϊδιοκτησία της Βουλής νίκησε την πολυϊδιοκτησία του ποδοσφαίρου. Mε τη βοήθεια του πρωθυπουργού βεβαίως». Τον Αυγενάκη τον τρώει για πρωινό και προχωράει στο κυρίως πιάτο, τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Κυρ. Μητσοτάκη. Θυμάται μάλιστα και το παρελθόν του με τον φυγόδικο Χριστοφοράκο της Siemens: «Αν τον ένοιαζαν τέτοια πράγματα (σ.σ.: το πολιτικό κόστος), δεν θα είχε μεσοτοιχία βίλα με τον Χριστοφοράκο της Siemens».

Ο αρθρογράφος διαπιστώνει ότι «η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι και να απειληθεί μπορεί και να εκβιασθεί». Αναφερόμενος δε στον πρωθυπουργό προτείνει: «Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς».

* Η επίθεση όμως δεν σταματάει στον στίβο των αθλητικών. Τα ΜΜΕ Μαρινάκη αίφνης ανακάλυψαν δυσλειτουργίες και διαφόρων ειδών προβλήματα στην κυβέρνηση. Για παράδειγμα το διαδικτυακό One «αποκάλυψε» (μερικές μέρες μετά την "Αυγή") ότι «Μειωμένες συντάξεις θα πάρουν οι συνταξιούχοι». Όπως εξήγησε μάλιστα το κανάλι, «δεν πρόκειται για τρικ, αλλά για εξαπάτηση των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα». Τα "Νέα" ανακάλυψαν ότι «εξαφανίστηκαν τα αντιγριπικά εμβόλια» καθώς «αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων.

* Και για να μην μπερδευόμαστε, για να τα έχουμε όλα σε ένα, το ρεπορτάζ συγκεντρώνεται σε ένα δημοσίευμα με τίτλο «Αυτές είναι οι 5 'βόμβες' για την κυβέρνηση Μητσοτάκη". Οι συγκεκριμένες βόμβες, γραμμένες καλύτερα και από ό,τι στην «Αυγή», αναφέρονται ως εξής: 1. Το ανοιχτό ερώτημα της ανάπτυξης. 2. Η αδυναμία χειρισμού του Προσφυγικού και του Μεταναστευτικού. 3. Ο κίνδυνος της νεανικής οργής. 4. Οι ανοιχτές προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά. 5. Το τέλος της μετεκλογικής ευφορίας.

Σε πιο χαμηλούς τόνους η πλευρά Σαββίδη, συνεχίζει τις επιθέσεις μέσω του Open και του ethnos.gr. Οι επιθέσεις εδώ επικεντρώνονται στον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη με τίτλους όπως «Το Μαξίμου αδειάζει Αυγενάκη», «Πρέπει να παραιτηθεί ο Αυγενάκης» κ.λπ., ο οποίος, όπως υποστηρίζει, συνδέεται με σχέσεις φιλίας με τον Β. Μαρινάκη. Από χθες τα ΜΜΕ Σαββίδη βάλλουν κατά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και ζητούν το σκεπτικό της εισήγησης για την εισήγηση περί υποβιβασμού του ΠΑΟΚ.

Η εκπομπή του Κυρ. Θωμαΐδη "Η δίκη" στο Open την περασμένη Δευτέρα έδωσε τον τόνο φιλοξενώντας τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος έδειξε τα όπλα του μεμιάς: «Θα χυθεί αίμα», «Η Ελλάδα στα δύο», «Εθνική διχόνοια» κ.ο.κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL