Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
"Παραπληροφόρηση" ότι η ΕΡΤ κοστίζει ακριβά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Παραπληροφόρηση" ότι η ΕΡΤ κοστίζει ακριβά

«Ένα από τα πολλά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΡΤ είναι η γενικευμένη αίσθηση των πολιτών ότι την πληρώνουν πανάκριβα. Όταν ζεις τα προβλήματα από μέσα, σε πνίγει αυτή η παραπληροφόρηση. Το μηνιαίο ποσό που καταβάλλει κάθε σπίτι για τα 5 τηλεοπτικά της κανάλια, τα 6 ραδιόφωνά της, τις ιστοσελίδες της, τις τρεις ορχήστρες της και άλλα πολλά είναι μόλις 3 ευρώ. Δηλαδή μικρότερο από την αγορά μιας κυριακάτικης εφημερίδας ή ενός καφέ».

Ποιος τα λέει αυτά; Μήπως η «Αυγή»; Μήπως ο Καλφαγιάννης; Τίποτα δημοσιογράφοι της ΕΡΤ; Στα σίγουρα συριζαίοι κρατιστές, μαδούροι.

Όμως όχι. Τα λέει ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας με ανάρτησή του στο fb δείχνοντας ότι αναγνωρίζει πλέον πως η επιβάρυνση 3 ευρώ τον μήνα για τα νοικοκυριά υπέρ της ΕΡΤ δεν είναι «χαράτσι», όπως έλεγε η παράταξή του εδώ και πέντε χρόνια, αλλά το ελάχιστο για να συντηρηθεί η δημόσια τηλεόραση. Η «παραπληροφόρηση» δε των πολιτών, ότι δήθεν πληρώνουν πανάκριβα την ΕΡΤ, ήταν παραπληροφόρηση που διοχέτευε συστηματικά και μεθοδευμένα η παράταξη της Ν.Δ.

Αφορμή στάθηκε ερώτηση στους παίκτες του τηλεπαιχνιδιού "Divited" του Alpha με τον Φώτη Σεργουλόπουλο. Οι παίκτες κλήθηκαν να βάλουν στη σειρά τι κοστίζει περισσότερο: το μηνιαίο τέλος της ΕΡΤ, το ημερήσιο εισιτήριο του ΟΑΣΑ ή ένα εισιτήριο για τον κινηματογράφο; Και οι τρεις παίκτες συμφώνησαν ότι το τέλος για την ΕΡΤ είναι το ακριβότερο όλων. Η αλήθεια είναι πως είναι το φθηνότερο όλων. Ποιου έργο είναι, αλήθεια, αυτή η εντύπωση του κόσμου;

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL