Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Σύντομα το σχέδιο απόφασης / Επαφές Πέτσα για ενίσχυση του Τύπου και τηλεοπτικές άδειες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα το σχέδιο απόφασης / Επαφές Πέτσα για ενίσχυση του Τύπου και τηλεοπτικές άδειες

Δύο πεδία παρέμβασης στα media, το ένα της χρηματοδότησης του Τύπου και το δεύτερο της αδειοδότησης περιφερειακών και θεματικών σταθμών, προετοιμάζει αυτό τον καιρό η κυβέρνηση.

Καταργώντας τη ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιδότηση του Τύπου, ο κ. Πέτσας ολοκλήρωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του, σειρά επαφών με εργοδοτικές οργανώσεις και ενώσεις εργαζομένων και συζήτησε μαζί τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να στηριχθεί ο Τύπος μακροπρόθεσμα. Όπως υποστηρίζει, εντός των πρώτων μηνών του 2020 θα είναι σε θέση να καταθέσει σχέδιο απόφασης προς διαβούλευση. Ο Στ. Πέτσας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις ενώσεις ιδιοκτητών αθηναϊκών και περιφερειακών εφημερίδων και τα σωματεία των δημοσιογράφων, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ.

Για την αδειοδότηση των θεματικών και περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, ο Στ. Πέτσας είχε συνάντηση προχθές, Πέμπτη, με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με τον Αθ. Κουτρομάνο συζήτησε επίσης ζητήματα ενσωμάτωσης της Οδηγίας για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL