Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Τζ. Ασάνζ από την «Εποχή»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Τζ. Ασάνζ από την «Εποχή»

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον δημοσιογράφο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή των WikiLeaks, που με τις αποκαλύψεις του για εγκλήματα πολέμου ενόχλησε όσο κανείς άλλος τις ΗΠΑ και ο οποίος κρατείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Λονδίνο προκειμένου να εκδοθεί, διοργανώνουν στην Αθήνα η εφημερίδα «Εποχή» και η Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα, σε συνεργασία με ομάδες πρωτοβουλίας καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και άλλων πολιτών.

Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην ΕΣΗΕΑ την ερχόμενη Πέμπτη, στις 12 μ., όπου θα παρευρεθεί ο δικηγόρος του Ασάνζ, Χουάν Μπράνκο. Ο δρ Χουάν Μπράνκο είναι και διδάκτορας νομικών σπουδών, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ενεργό μέλος του κινήματος των "Κίτρινων Γιλέκων" της Γαλλίας.

Την επομένη, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη (Ακαδημίας 3) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση, στις 5 το απόγευμα, με κεντρικό ομιλητή τον Χουάν Μπράνκο και τον Μαξίμ Νικόλ, δημοσιογράφο και ενεργό μέλος του κινήματος των "Κίτρινων Γιλέκων". Χαιρετισμό θα απευθύνει η Τάνια Τσανακλίδου και εισήγηση θα κάνει η Αναστασία Πολίτη από την Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα. Συντονίζει ο Μάκης Μπαλαούρας από την εφημερίδα "Εποχή".

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης και δράσεις διαμαρτυρίας για τον Τζούλιαν Ασάνζ διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο. Επιστολές διαμαρτυρίας δημοσιογράφων, γιατρών και δικηγόρων, συλλογή υπογραφών, αλλά και κινητοποιήσεις ζητούν από την κυβέρνηση του Λονδίνου την άνευ όρων απελευθέρωση του φυλακισμένου Ασάνζ. Στο πρόσωπο του Ασάνζ συμπυκνώνεται η επίθεση των κυβερνήσεων στην ελευθερία του Τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL