Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Επιλογές TV εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές TV εβδομάδας

ΣΑΒΒΑΤΟ ALPHA 22.00

ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Κάθριν Στόκετ, η δραματική ταινία, παραγωγής 2011, παρουσιάζει πραγματικές ιστορίες απάνθρωπης εκμετάλλευσης Αφρο-αμερικανίδων γυναικών, που εργάζονταν σε σπίτια πλούσιων λευκών στις αρχές του 1960.

Η ιστορία ξεκινάει το 1960, όταν η 22χρονη Σκίττερ επιστρέφει μετά το τέλος των σπουδών της στο πατρικό της, στη μικρή πόλη Τζάκσον του Μισισιπή. Οι φιλοδοξίες της όμως είναι πολύ μεγαλύτερες από τα όρια της επαρχίας και την καταπιεστική επιθυμία των γονιών της να βρει έναν καλό γαμπρό. Θέλει να γίνει συγγραφέας. Γνωρίζοντας ότι για να την προσέξουν, θα πρέπει να βρει ένα κάπως τολμηρό θέμα, αρχίζει να συγκεντρώνει υλικό με θέμα τις γυναίκες - υπηρέτριες που μεγάλωσαν τις κόρες των πλουσίων της περιοχής. Οι έρευνές της θα την οδηγήσουν σε σκοτεινά μονοπάτια, που, για το καλό της πόλης, θα ήταν καλό να αποσιωπηθούν. Ωστόσο, η Έιμπελιν, υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίττερ, έχει ήδη αρχίσει να μιλά και αυτά που λέει δεν μπορούν πια να μείνουν κρυφά. Σενάριο και σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ. Παίζουν: Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέσικα Τσάστεϊν, Οκτάβια Σπένσερ, Έμμα Στόουν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ OPEN 23.00

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΩΣΗ

Περιπέτεια δράσης, παραγωγής 2016, σε σκηνοθεσία Κρεγκ Τζιλέσπι. Παίζουν: Κέισι Άφλεκ, Μπεν Φόστερ, Έρικ Μπάνα. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία αφηγείται την περιπέτεια που βίωσαν τέσσερα μέλη του Λιμενικού Σώματος, όταν, τον Φεβρουάριο του 1952, μια από τις χειρότερες καταιγίδες κατέστρεψε ένα πετρελαιοφόρο στις ακτές της Νέας Αγγλίας. Έχοντας μόνο μια μικρή λέμβο οι τέσσερις λιμενικοί αποπειράθηκαν να σώσουν το τριανταμελές πλήρωμα από το πλοίο την ώρα που εκείνο βυθιζόταν.

ΔΕΥΤΕΡΑ ALPHA 23.00

ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ

Δραματική ταινία αμερικανικής και γερμανικής συμπαραγωγής 2016, σε σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν. Παίζουν: Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Σέιλιν Γούντλεϊ, Μελίσα Λίο, Νίκολας Κέιτζ.

Μάιος του 2013. Ο υψηλόβαθμος τεχνικός της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν έχει αποφασίσει -έπειτα από μια δραματική μάχη με τον εαυτό του- να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα απόρρητα έγγραφα που συγκέντρωσε σχολαστικά στα άδυτα των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας, όταν διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθεί τις ψηφιακές επικοινωνίες κυβερνήσεων και απλών πολιτών.

ΠΕΜΠΤΗ STAR 23.30

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΣΦΗΚΑΣ

Θρίλερ σουηδικής, δανέζικης και γερμανικής συμπαραγωγής 2009. Παίζουν: Νούμι Ράπας, Μάικλ Νίκβιστ, Λένα Έντρε, σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Άλφρεντσον. Στο τελευταίο μέρος της θρυλικής τριλογίας «Millennium», η νεαρή Λίσμπεθ Σαλάντερ αναρρώνει σε ένα νοσοκομείο. Όταν πάρει εξιτήριο, περιμένει τη δίκη της, κατηγορούμενη για τρεις δολοφονίες. Ο Μίκαελ πρέπει να αποδείξει την αθωότητά της, αλλά η Λίσμπεθ πρέπει να μοιραστεί τις λεπτομέρειες των ιδιαίτερων εμπειριών της με το δικαστήριο.

ΣΑΒΒΑΤΟ OPEN 01.30

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ

Αιχμηρή σάτιρα, παραγωγής 2015, σε σκηνοθεσία Άνταμ ΜακΚέι. Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Στίβεν Καρέλ, Μπραντ Πιτ, Ράιαν Γκόσλινγκ. Το 2006 – 2007, μια ομάδα outsider επενδυτών του χρηματιστηρίου, κόντρα στη γενική ευφορία, αντιλαμβάνονται ότι μια μεγάλη οικονομική κρίση είναι έτοιμη να ξεσπάσει και ποντάρουν ενάντια στην αγορά των στεγαστικών δανείων της Αμερικής. Με σαρκαστικό χιούμορ και πολιτική τόλμη, αποκαλύπτεται η λειτουργία των άπληστων heads funds, των τοξικών ομολόγων, των κυνικών τραπεζιτών.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΡΤ2 00.45

ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΦΕΝΤΗΣ

Κοινωνικό βιογραφικό δράμα των Αδελφών Ταβιάνι, παραγωγής 1977, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Πρόκειται για τη συγκλονιστική ιστορία ενηλικίωσης του Γκαβίνο Λέντα, ενός χωριατόπαιδου και γιου βοσκού από τη Σαρδηνία, που κατάφερε ν’ αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τη σκληρότητα, τη βαρβαρότητα, τη μιζέρια και την οπισθοδρομικότητα του πατέρα του και της κοινωνίας στην οποία μεγάλωσε και να γίνει διακεκριμένος επιστήμονας, καθηγητής πανεπιστημίου στον τομέα της Γλωσσολογίας. Παίζουν: Ομέρο Αντονούτι, Σαβέριο Μαρκόνι, Μαρτσέλα Μικελάντζελι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL