Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.9°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.3°C28.2°C
2 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C24.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.1°C26.9°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 26%
Ιδρύεται από τον ΑΝΤ-1 / Σχολή σεναρίου για πιο ανταγωνιστικές ελληνικές παραγωγές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιδρύεται από τον ΑΝΤ-1 / Σχολή σεναρίου για πιο ανταγωνιστικές ελληνικές παραγωγές

Τις ανάγκες του ΑΝΤ-1, αλλά και της ελληνικής αγοράς οπτικοακουστικών έργων για σενάρια -τα οποία αφορούν από σειρές μυθοπλασίας και προσαρμογής σεναρίου μέχρι ντοκιμαντέρ και διαφημίσεις- επιχειρεί να καλύψει η Σχολή Σεναρίου του ΑΝΤ-1 μέσω της κατάρτισης Ελλήνων σεναριογράφων.

Όπως εξήγησαν η γενική διευθύντρια του ΑΝΤ-1 Στέλλα Λίτου και η διευθύντρια της Σχολής Σεναρίου Δήμητρα Κωστοπούλου, το περιεχόμενο βρίσκεται σήμερα σε πρώτη ζήτηση και συνεπώς η ανάγκη για σενάρια και μύθο για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τις digital πλατφόρμες. «Σταθερή επιδίωξη του σταθμού είναι η μυθοπλασία και όχι τα reality ή η ψυχαγωγικές εκπομπές. Η ανάγκη για δημιουργικό ανθρώπινο δυναμικό οδήγησε στην ίδρυση της Σχολής» διευκρίνισε η κ. Λίτου.

Η στοχευμένη προσπάθεια κατάρτισης, που έχει ξεκινήσει από το κανάλι ήδη από τον Οκτώβριο με μια ομάδα 11 σπουδαστών- υποτρόφων, οι οποίοι ήδη κινούνται στον χώρο, όπως ειπώθηκε, έχει στόχο επίσης τα ελληνικά σενάρια, δηλαδή η ελληνική μυθοπλασία, να αποκτήσει προστιθέμενη αξία, απευθυνόμενη όχι μόνο στο ελληνικό κοινό, αλλά και σε κοινά εκτός Ελλάδας, μέσω μίσθωσης των ελληνικών παραγωγών.

Όπως έγινε γνωστό στη συνέντευξη που παραχώρησαν οι επιτελείς του ΑΝΤ-1, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για της «Άγριες Μέλισσες» από τηλεοπτικούς σταθμούς του εξωτερικού, κατά την παρουσίαση των πρώτων επεισοδίων στο Φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Σχολή Σεναρίου ΑΝΤ1 είναι η πρώτη σχολή σεναρίου στην Ελλάδα. Ξεκινάει τον Φεβρουάριο του 2020 με διετές πρόγραμμα σπουδών, το οποίο θα περιλαμβάνει από τεχνικές για το σενάριο μέχρι θεωρία, αισθητική, γλώσσα κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL