Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Πρωτοφανής επίθεση εναντίων των συντακτών του υπ. Εθνικής Άμυνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρωτοφανής επίθεση εναντίων των συντακτών του υπ. Εθνικής Άμυνας

«Να πετάξει έξω» από το υπουργείο δημοσιογράφους, καθώς είναι «διχαστές και εκβιαστές των στρατιωτικών» και επίσης δεν έχουν την «κρίση και τις γνώσεις να κρίνουν αποφάσεις επιτελών και να παίρνουν θέσεις για εμπιστευτικά έγγραφα και μεταθέσεις». Επιπλέον οι δημοσιογράφοι αποσπούν έγγραφα από επιτελείς μέσω απειλών.

Οι κρίσεις και παραινέσεις έγιναν από τον αξιωματικό Ηλία Κολύρη, ο οποίος υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και είναι ταυτοχρόνως γενικός γραμματέας της ΠΟΜΕΝΣ - Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (της μεταγενέστερης και ολιγομελέστερης εκ των δύο ομοσπονδιών, που έχει τη στήριξη των Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛΛ. και Χ.Α.).

Ο εν λόγω δημόσιος λειτουργός κάλεσε μάλιστα στην ομιλία του που έγινε στην Ορεστιάδα την περασμένη Παρασκευή, την πολιτική ηγεσία «άμεσα να αξιολογήσει δημοσιογραφικές συμπεριφορές συγκεκριμένων δημοσιογράφων», ενώ αναρωτήθηκε «ποια η χρησιμότητα και η ουσία τού να έχει το υπουργείο Άμυνας 83 διαπιστευμένους δημοσιογράφους» εξαιρώντας, όπως είπε, τους δημοσιογράφους των καναλιών, των εφημερίδων και των μεγάλων sites.

Είναι εξάλλου η ίδια ομοσπονδία, η ΠΟΜΕΝΣ, εκείνη που προμήθευσε σε δημοσιογράφο του STAR «μαϊμού σύζυγο αεροπόρου» για συνέντευξη την άνοιξη του 2018, καταγγελία που έφτασε στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ τότε για παραπλάνηση του κοινωνικού συνόλου, πλαστοπροσωπία και ψευδή γεγονότα. Και μπορεί μεν το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τον Ιούνιο του 2018 να είχε απαλλάξει τότε τον δημοσιογράφο του Star διότι.. «επαγιθεύθη από ανεύθυνα πρόσωπα», σχετικά με την ΠΟΜΕΝΣ όμως καταγγέλλει «απίστευτη μεθόδευση που εκθέτει και το Σώμα των Ελλήνων Αξιωματικών».

Οι πρωτοφανείς κατηγορίες του αξιωματικού Κολύρη προκάλεσαν σάλο και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΕΣΗΕΑ.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να πάρει θέση «από τη στιγμή που ο αξιωματικός υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης θυμίζει ότι αυτό είναι το δεύτερο κρούσμα συνεργάτη της κυβέρνησης, μετά τον Απ. Δοξιάδη που ζήτησε την απόλυση του Δ. Μανιάτη από “Τα Νέα”, ο οποίος ζητάει από τον υπουργό Άμυνας αυτή τη φορά «να φιμώσει δημοσιογράφους από το ρεπορτάζ, γιατί τολμούν να ασκούν κριτική». Κι αυτό γιατί «Η Ν.Δ. δεν αρκείται στο καθημερινό λιβάνισμα από τη συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Επιβεβαιώνει τη δυσανεξία της στην ελευθεροτυπία σε καθημερινή βάση».

Ο Α. Χαρίτσης διαπιστώνει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν βαδίζει απλώς στα χνάρια του κ. Όρμπαν. Κάνει φιλότιμη προσπάθεια να τον ξεπεράσει. Σημαντικό στη ζωή ο μαθητής να γίνεται καλύτερος από τον δάσκαλό του».

Σχετική ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν χθες και βουλευτές του ΚΚΕ.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL