Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έλεγχος στα κανάλια από το ΕΣΡ

Σύμφωνα με τον νόμο αδειοδότησης τους

Τα στοιχεία προγράμματος που ζητήθηκαν από τους πέντε (5) ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, εθνικής εμβέλειας, στο πλαίσιο του νόμου για την αδειοδότησή τους, έχουν αρχίσει να κατατίθενται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το συμβούλιο έχει την υποχρέωση από τον νόμο να ελέγξει και οι τηλεοπτικοί σταθμοί να ανταποκριθούν, καταθέτοντας στοιχεία που αφορούν την πληρότητα του προγράμματός τους, τον αριθμό των 450 εργαζομένων και την επάρκεια των κτηριακών υποδομών τους.

Η επιστολή εστάλη στα κανάλια στις 6 Νοεμβρίου από το ΕΣΡ συνοδευόμενη από excel με τις κατηγοριοποιήσεις του προγράμματος ακριβώς όπως τις ορίζει ο νόμος 4339/2015 προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενιαίες απαντήσεις και η αξιολόγησή τους κατόπιν.
Η εξέταση των στοιχείων θα ξεκινήσει από τους νομικούς του ΕΣΡ μετά την παραλαβή του υλικού και από τους πέντε αδειοδοτημένους σταθμούς.

Μέχρι στιγμής έχουν απαντήσει οι ΣΚΑΪ, Open και ANT1. Όσον αφορά στην 6η άδεια της Alter Ego, θα υπαχθεί στην ίδια διαδικασία ελέγχου μετά την πάροδο εξαμήνου από την έναρξη λειτουργίας του καναλιού, όπως ορίζει ο νόμος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΣΡ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η ΕΡΕ είναι εδώ

Είναι βγαλμένη από τις καλύτερες παραδόσεις της ΕΡΕ η πρακτική του Τ. Θεοδωρικάκου απέναντι στους δήμους. Ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών καταργώντας το πρόγραμμα "Φιλόδημος" που είχε σχεδιάσει η προηγούμενη κυβέρνηση

Δειτε ολοκληρο το αρθρο